ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιχείρηση εν μέσω "Μήδειας" για διακομιδή ηλικιωμένων από το Σουρλίγκειο

Συναγερμός εν μέσω χιονιά σήμανε προχθές Κυριακή το βράδυ στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου, που ενώ έδινε τη μάχη για να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο στον ορεινό όγκο, κλήθηκε για βοήθεια στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων
Επιχείρηση εν μέσω "Μήδειας" για διακομιδή ηλικιωμένων από το Σουρλίγκειο

 

Τρεις ηλικιωμένοι, που είχαν επιστρέψει από το Αχιλλοπούλειο μετά από νοσηλεία για COVID-19, έπρεπε να διακομιστούν εκ νέου στον Βόλο.

Οι τρεις ηλικιωμένοι νοσηλεύονταν στο Αχιλλοπούλειο μέχρι την περασμένη Παρασκευή. Μαζί με άλλους δύο τρόφιμους της ίδιας δομής, που αρνητικοποιήθηκαν, πήραν εξιτήριο

Σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου, επειδή ήταν ασυμπτωματικοί πλέον και είχαν περάσει οι 20 ημέρες που θέτει ο ΕΟΔΥ στις οδηγίες του ως χρόνο αποθεραπείας, συμφωνήθηκε να συνεχίσουν τη νοσηλεία τους στο Γηροκομείο.

Ομως προχθές Κυριακή το απόγευμα και ενώ ο χιονιάς σφυροκοπούσε τα πάντα, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου και το ΕΚΑΒ δέχτηκαν τηλεφώνημα για επείγουσα διακομιδή των τριών ηλικιωμένων από το Γηροκομείο.

Οι τρεις τρόφιμοι φέρεται να ένιωσαν δυσφορία και ο γιατρός του Γηροκομείου, που ενημερώθηκε τηλεφωνικά στον Βόλο, έδωσε οδηγίες για τη διακομιδή τους στο Νοσοκομείο για λόγους ασφαλείας.

Η πρόσβαση λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης ήταν δύσκολη. Μπροστά το εκχιονιστικό μηχάνημα και από πίσω τα ασθενοφόρα, ένα από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και ένα από το ΕΚΑΒ για να γίνει η διακομιδή.

Μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια οι ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στο Αχιλλοπούλειο. Σύμφωνα με τους γιατρούς η κλινική τους εικόνα είναι πολύ καλή, όχι όμως και η ψυχολογία τους, αφού το "μπες - βγες" τους έχει "τσακίσει".

Σύμφωνα με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι άλλοι επτά τρόφιμοι του Σουρλίγκειου, από τους 14 που παρέμειναν για νοσηλεία στις κλινικές COVID-19, πλην των τριών που διακομίστηκαν ξανά χθες, εκτιμάται ότι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μέχρι τέλος της εβδομάδας μπορούν να επιστρέψουν στο Ιδρυμα.

πηγή: taxydromo.gr