ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μήδεια έφτασε στον Δήμο

Χιονόπτωση χωρίς να δημιουργούνται ωστόσο ακόμα προβλήματα ξεκίνησε από το πρωί στην περιοχή του Κεραμιδίου και πριν λίγο στο Αερινό
Η Μήδεια έφτασε στον Δήμο
Προς Βένετο

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αυξημένη ένταση της χιονόπτωσης από το απόγευμα και κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Όοσν αφορά το Βελεστίνο, ένα χιονόνερο έχει κάνει την εμφάνισή του με χαμηλή θερμοκρασία να το συνοδεύει.

Ακόμα, όπως αναφέρει τo taxydromos.gr, οι μηχανισμοί της Περιφέρειας και των Δήμων έχουν τεθεί σε ετοιμότητα. Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ειδικότερα, περισσότερα από 100 μηχανήματα κάθε είδους, εκχιονιστικά, λεπίδες, αλατιέρες είναι σε ετοιμότητα και από σήμερα το απόγευμα θα λάβουν θέσεις "μάχης" σε σημεία που έχουν επιλεγεί προκειμένου με την έναρξη της χιονόπτωσης να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις και να μη χαθεί χρόνος.

Επίσης έχει στη διάθεσή της μεγάλη ποσότητα αλατιού για την αντιμετώπιση των συνθηκών ολικού παγετού που αναμένεται να κρατήσουν έως και την Πέμπτη.

Η "Μήδεια", σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, φέρνει ισχυρές και διαρκείας χιονοπτώσεις ακόμη και στον Βόλο, εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να κατρακυλά ακόμη και στους -12ο C (!) αλλά και ισχυρούς ανέμους εντάσεως ακόμη και 10 Μποφόρ.