ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε ετοιμότητα το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου για την έναρξη των εμβολιασμών

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία προετοιμασίας του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου ως εμβολιαστικού κέντρου κατά της covid-19
Σε ετοιμότητα το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου για την έναρξη των εμβολιασμών

Σύμφωνα με τους γιατρούς όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί. Χρονικά η έναρξη των εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου προσδιορίζεται μεταξύ 10 με 12 Φεβρουαρίου, όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού που βρίσκεται σε συνεννόηση για αυτό με την 5η ΥΠΕ.

Ο εξοπλισμός υπάρχει για τη φύλαξη των εμβολίων, ενώ μία μέρα πριν από την έναρξη το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό θα ενημερωθεί και για τον αριθμό των ατόμων που θα εμβολιαστούν, ώστε ανάλογος να είναι και ο εφοδιασμός σε δόσεις.

Στο Κέντρο Υγείας έχουν οριστεί οι γιατροί, οι νοσηλεύτριες και η επισκέπτρια υγείας, όπως επίσης θα υπάρχει και ένας επόπτης γιατρός που θα επιβλέπει τη διαδικασία. Όπως είναι γνωστό αυτή την περίοδο "τρέχουν" οι εμβολιασμοί των υπερηλίκων άνω των 85 χρόνων, καθώς και της κατηγορίας ηλικιωμένων από 80 έως 85 χρόνων, ενώ άμεσα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού στην επόμενη ηλικιακή ομάδα από 75 και άνω.

Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν κλείσει ηλεκτρονικά το ραντεβού τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, η οποία θα ανοίξει για τον γενικό πληθυσμό το δεύτερο δεκαήμερο Ιανουαρίου, καθώς σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και θα ακολουθήσουν τα άτομα μεγάλης ηλικίας που φιλοξενούνται σε δομές.

Όταν ο υποψήφιος για το εμβόλιο φθάσει στο εμβολιαστική κέντρο θα τον θερμομετρούν και στη συνέχεια θα εισέρχεται στο κέντρο. Θα λαμβάνεται ιατρικό ιστορικό και ο γιατρός θα κρίνει εάν ο πολίτης μπορεί να εμβολιαστεί και αφού γίνει η ηλεκτρονική καταγραφή του και συμπληρώσει ένα έντυπο ότι αποδέχεται τον εμβολιασμό θα ξεκινήσει η διαδικασία εμβολιασμού. Ο χρόνος που απαιτείται είναι γύρω στα 10 έως 15 λεπτά, στη συνέχεια ο πολίτης θα περάσει και στο χώρο αναμονής όπου θα βρίσκεται για περίπου 15 λεπτά για πιθανές ανεπιθύμητες ήπιες παρενέργειες που μπορεί να παρουσιαστούν, που είναι η σύνηθες διαδικασία σε κάθε εμβολιασμό. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία τότε ο πολίτης μπορεί να κλείσει και το επόμενο ραντεβού για τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

πηγή: taxydromos.gr