ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας στο Βελεστίνο

Επιστροφή στα θρανία ξανά σήμερα ύστερα από αρκετό καιρό για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις "κίτρινες" περιοχές με την Υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, να επισκέπτεται και εκπαιδευτικές μονάδες του ιδιαίτερα γνώριμου για την ίδια Βελεστίνου
Η επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας στο Βελεστίνο
Φωτογραφία: Φοίβος Παπαγεωργίου / Μουσικό Βαγόνι

ΤΟ ΕΠΑ.Λ. αποτέλεσε τον κύριο σταθμό της επίσκεψης της Υφυπουργού στον τόπο μας. Ένα πρότυπο σχολείο με κτίριο "κόσμημα" και σημαντικό έργο που αφορά και τον τεχνολογικό τομέα.

Η κ. Μακρή εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης και τόνισε πως θα σταθεί δίπλα στα αιτήματα του σχολείου ενώ ανέφερε -έμμεσα- πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για παράταση της ημερομηνίας των πανελληνίων.

Με τους ειδικούς να κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου για επερχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας, υπό το φόβο και των μεταλλάξεων του ιού, την εκπαιδευτική κοινότητα να συνεχίζει να ζητά επιπλέον μέτρα, η Υφυπουργός έκανε κάλεσμα για πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας και συμμετοχή των καθηγητών και μαθητών σε προληπτικά τεστ.

Δείτε τις δηλώσεις της Υφυπουργού, του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα και του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χαράλαμπου Σταχτέα.

Κατά την περιήγηση στο σχολείο, παρουσιάστηκαν κάποια πολύ ενδιαφέροντα "project" με τη συμμετοχή καθηγητών και μαθητών ενώ ο διευθυντής, Β. Λιαπόπουλος επισήμανε πως στόχος είναι η σχολική μονάδα να δημιουργήσει νέες ειδικότητες, "συμβατές" με την κουλτούρα της περιοχής. Ακόμα, επανέλαβε πως το ΕΠΑ.Λ. λειτουργεί και ως σχολείο "δεύτερης ευκαιρίας" και καλώς αποσύρθηκε η ρύθμιση για όριο ηλικίας στους μαθητές, καθώς πολλοί άνθρωποι διαχρονικά, θέλοντας να κάνουν, έστω και πιο αργά, το βήμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ή να εμπλουτίσουν το γνωστικό τους αντικείμενο, παίρνουν την απόφαση να καθίσουν και πάλι στα θρανία.

Η κ. Μακρή συνομίλησε με μαθητές και καθηγητές στο ΕΠΑ.Λ. αλλά και στο Γυμνάσιο και Λύκειο Βελεστίνου που επισκέφτηκε αμέσως μετά, συναντώντας και τις διευθύντριες των μονάδων, κ. Κ. Πανταζοπούλου και κ. Μ. Μπούρα.

Όσον αφορά την τηλεκπαίδευση, αναφέρθηκαν κάποια προβλήματα που υπήρξαν στο ξεκίνημα όπως με τις απουσίες μαθητών λόγω καραντίνας αλλά και μη πρόσβαση μαθητών στο διαδίκτυο.

Άπαντες, ευχήθηκαν να πάνε όλα καλά και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διά ζώσης διδασκαλία, που δεν μπορεί να υποκατασταθεί πλήρως από την τηλεκπαίδευση. Παραλληλα, σημείωθηκε η σημασία της συνεργασίας ανάμεσα στις σχολικές μονάδες και τους τοπικούς φορείς.

Κατά την επίσκεψη της Υφυπουργού, παρόντες ήταν επίσης και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Γ. Παπαδάμ, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και ο αντιπρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ, Ιωάννης Μαυροκέφαλος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες (πηγή: Μουσικό Βαγόνι)