ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εμβολιάστηκαν οι υγειονομικοί του Κέντρου Υγείας

Με δήλωσή της στο Μουσικό Βαγόνι η ιατρός και Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας, Φανή Σαρηγιάννη, καλεί τον κόσμο να εμβολιαστεί, ενώ τονίζει για ακόμα μία φορά πως οι πολίτες πρέπει να συνεχίζουν να επισκέπτονται τους γιατρούς και να παρακολουθούν τα άλλα νοσήματα
Εμβολιάστηκαν οι υγειονομικοί του Κέντρου Υγείας

Μέσα στην εβδομάδα η πλειοψηφία των υγειονομικών υπαλλήλων του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου και των περιφερειακών ιατρείων έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου για την προστασία από τη νόσο Covid-19 στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου. Βάσει οδηγίας για το εμβόλιο, που είναι προαιρετικό, το προσωπικό που νόσησε θα εμβολιαστεί σε επόμενη φάση, μαζί με τον γενικό πληθυσμό λόγω φυσικής ανοσίας.

Η κ. Σαρηγιάννη, η οποία επίσης εμβολιάστηκε, επισημαίνει σχετικά πως «το εμβόλιο είναι απόλυτα ασφαλές. Με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα δεν έχει δημιουργηθεί καμία απολύτως σοβαρή παρενέργεια στους μέχρι τώρα εμβολιασθέντες του Νομού, παρά μόνο ήπιος πόνος τοπικά, όπως παρουσιάζεται στα άλλα εμβόλια.

Από την πλευρά μας, είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε ως εμβολιαστικό κέντρο, πιθανώς από τον Φεβρουάριο.

Θα πρέπει ο κόσμος να ενημερώνεται από το σύστημα, οι πολίτες άνω των 85 ετών να κατοχυρώνουν την εγγραφή και την δόση και το μέρος που θα εμβολιαστεί αλλάζει. Να επικοινωνούν με τα τοπικά φαρμακεία και το Κέντρο Υγείας για βοήθεια και διευκρινίσεις.

Δυστυχώς, έχει μπλοκάρει, πιθανώς λόγω ανεφοδιασμού, ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών και φαρμακοποιών που αγωνίζονται μαζί με εμάς.

Επίσης, το ότι εμβολιαστήκαμε, δεν σημαίνει ότι σταματάμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Σωστός αερισμός, μάσκα και πλύσιμο χεριών.

Αναφορικά με τη σημασία του να συνεχίζει ο κόσμος να επισκέπτεται την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της περιοχής και τον προσωπικό γιατρό, επισημαίνει: "Το Κέντρο Υγείας συνεχίζει να δέχεται επείγοντα περιστατικά. Δεν υπάρχει κανένας φόβος για λοίμωξη. Οι χρόνιοι πάσχοντες να απευθύνονται σε εμάς και να μας επισκέπτονται όταν έχουν ανάγκη. Έχει παρατηρηθεί να φοβάται ο κόσμος να πάει στις δομές υγείας υπό το φόβο του κορωνοϊού ενώ «τρέχουν» άλλα, πολλές φορές σοβαρά, περιστατικά. Να διατηρείται η επαφή και με τον οικογενειακό γιατρό. 

Κι εμείς, όπως και η υπόλοιπη κοινωνία του Βελεστίνου και της Μαγνησίας είχαμε κρούσματα σε εργαζομένους. Άνθρωποι είμαστε. Δεν αντιμετωπίσαμε όμως πρόβλημα μετάδοσης και λειτουργίας. Όποιος βγήκε θετικός απομακρύνθηκε άμεσα ενώ και ο Δήμος ερχότανε συνεχώς για απολύμανση.

Το Κεντρο Υγείας είναι ασφαλές. Τα μέτρα τηρούνται και δεν έχει αναφερθεί πρόβλημα λοίμωξης.  Διαθέτουμε και ειδική λάμπα ιονισμού στον χώρο των τεστ, προσφορά εταιρείας".

Τέλος, σχετικά με το δεύτερο κύμα που πέρασε η χώρα αλλά και τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας πλέον, αναφέρει: "Ανταποκριθήκαμε στα τεστ, λειτουργήσαμε σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Πάγιο αίτημά μας είναι πρόσληψη οδηγού ασθενοφόρου. Τώρα μας δίνεται δυνατότητα για ενίσχυση λόγω εμβολιασμών και φυσικά θα την ζητήσουμε για την όσο πιο εύρυθμη λειτουργία".