ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς κλείνουμε το ραντεβού μας για τον εμβολιασμό

Ενημέρωση από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου
Πώς κλείνουμε το ραντεβού μας για τον εμβολιασμό

Αναλυτικά:

  1. Μέσω της άυλης συνταγογράφησης (για όσους είναι εγγεγραμμένοι) θα έρχεται αυτόματα ένα μήνυμα στο κινητό από τον αριθμό 13034 και ο πολίτης θα επιβεβαιώνει το ραντεβού εντός 72 ωρών στέλνοντας τον κωδικό που έλαβε στο 13034.
  2. Εναλλακτικά το ραντεβού θα κλείνεται είτε μέσω του φαρμακείου της γειτονιάς, του χωριού, είτε μέσω των ΚΕΠ. Να έχετε μαζί σας το ΑΜΚΑ και το κινητό τηλέφωνο ενός οικείου ατόμου που θα μπορεί να σας εξυπηρετήσει και να διαβάσει το μήνυμα που θα έρθει για το προκαθορισμένο ραντεβού της ημέρας και ώρας του εμβολιασμού.

Οι εμβολιασμοί γίνονται στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Αυτή την στιγμή εμβολιάζονται οι άνω των 85 ετών. Ας τους βοηθήσουμε να κλείσουν το ραντεβού τους!

Ομάδες πληθυσμού προς εμβολιασμό:

  1. Α) Διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας και ιδρυμάτων χρόνιων παθήσεων ενηλίκων Β) Επαγγελματίες Υγείας: Εργαζόμενοι στα νοσηλευτήρια με ασθενείς covid-19 και σε όλες τις ΜΕΘ, ΤΑΕΠ, τμήματα Ασθενοφόρων (ανεξάρτητα από νοσηλεία covid-19).
  2. Άτομα >80 ετών
  3. 3. Άτομα >75 ετών
  4. 4. Άτομα >=16 ετών υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση
  5. Α) Άτομα που εργάζονται σε κέντρα ΠΦΥ, ακολουθούμενα από υπόλοιπους επαγγελματίες /προσωπικό.Β) Διαμένοντες σε λοιπές κλειστές δομές όπως φυλακές και κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
  6. Ηλικιακά ο υπόλοιπος πληθυσμός.

Όπου δεν υπάρχει κοντά σας φαρμακείο ή ΚΕΠ καθώς και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο τηλ. 24250-23794.