ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών δραστηριοτήτων

Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών δραστηριοτήτων έως τις 18/1, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς
Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών δραστηριοτήτων
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Αυτό το διάστημα παραμένει σε ισχύ η αναστολή η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων και υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής συμπεριλαμβανομένης της περιποίησης νυχιών. Επίσης παρατείνεται η απαγόρευση κυνηγιού και ψαρέματος. Για τους χώρους λατρείας παρατείνεται το υφιστάμενο ως σήμερα καθεστώς δηλαδή τέλεση λειτουργιών και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής χωρίς την παρουσία πιστών. Η ατομική λατρεία είναι δυνατή στο πλαίσιο άλλης επιτρεπόμενης μετακίνησης. Σχετικά με τις εταιρείες συνεχίζεται η τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό.

Τόνισε επίσης ότι θα είναι ανοιχτοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Στις "κόκκινες" περιοχές είπε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και να εφαρμόζουν τα μέτρα.

Τις σχετικές προτάσεις είχαν εισηγηθεί σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι μετά από συνεδρίαση τους νωρίτερα σήμερα. Η αρνητική εισήγηση αφορά στην ανάγκη εξέτασης της επίδρασης που υπήρξε στη διασπορά της πανδημίας κατά την περίοδο των εορτών μέσα από την κινητικότητα και την χαλαρότητα που επικράτησε.

Πιο διαβασμένα