ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαμαρτυρία για το lockdown από επαγγελματίες και εμπόρους

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι εμφανίζονται οι εκπρόσωποι διαφόρων επαγγελματικών τάξεων στη Μαγνησία με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και το νέο lock down μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2011, κάνοντας λόγο για "εμπαιγμό" ενώ καλούν τους τοπικούς βουλευτές να πάρουν θέση
Διαμαρτυρία για το lockdown από επαγγελματίες και εμπόρους

Αυτά προκύπτουν από τα όσα ανέφεραν στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απ. Οντόπουλος, ο πρόεδρος των λαϊκών αγορών ένδυσης και υπόδησης Ανδρέας Αϊβαζόγλου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών Μαγνησίας, Στέλιος Κλιτσινάρης.

 Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Οντόπουλος επισήμανε ότι τα καταστήματα λιανικής δεν υπήρξαν ποτέ εστία υπερμετάδοσης του ιού, κάτι που η κυβέρνηση δεν υπολόγισε και «μας έκλεισε, δίνοντας μεγάλο χτύπημα στις επιχειρήσεις που πάλευαν να σταθούν όρθιες. Πλέον δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Φοβόμαστε ότι δεν θα τελειώσει το lock down στις 11 Ιανουαρίου».

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως θετική την απόφαση για επιδότηση του ενοικίου τον Ιανουάριου 2021, αλλά δεν επαρκεί. Ανέφερε ότι οι έμποροι ενόψει των εκπτώσεων και το γνωστό πριν λίγες μέρες σχεδιασμό, είχαν προμηθευτεί προϊόντα για να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών. «Αυτά τα προϊόντα τι θα τα κάνουμε, που έχουν και εποχικότητα και είναι της μόδας, ιδιαίτερα στα ρούχα και τα παπούτσια; Είμαστε απεγνωσμένοι. Πρέπει να στηριχθούν οι επιχειρήσεις οικονομικά».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών Μαγνησίας κ. Κλιτσινάρης μίλησε για “ανυπαρξία σχεδιασμού από πλευρά της κυβέρνησης και αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών”, ενώ ανέφερε ότι μέχρι σήμερα οι κομμωτές έχουν χάσει εισόδημα 3,5 μηνών το οποίο δεν έχουν καταφέρει να καλύψουν πλήρως με τις ημέρες που ήταν ανοιχτοί. Επιπλέον χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτο» το γεγονός ότι δεν ειδοποιήθηκαν έγκαιρα για το τελευταίο lock down για να φροντίσουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και υπενθύμισε ότι στη Μαγνησία δεν υπήρξε ούτε ένα κρούσμα σε κομμωτήριο, καθώς όλοι τηρούν ευλαβικά τα μέτρα.

Ο πρόεδρος των λαϊκών αγορών ένδυσης και υπόδησης Ανδρέας Αϊβαζόγλου δήλωσε πως οι μικροέμποροι που συμμετέχουν στις Λαϊκές Ένδυσης και υπόδησης δεν έχουν εργαστεί από τις 19 Οκτωβρίου του 2020 και η οικονομική τους κατάσταση είναι τραγική. Τόνισε ότι δεν έχουν πλέον τρόπο να στηρίξουν τις οικογένειές τους, λίγοι ήταν οι συνάδελφοί τους που κατάφεραν να πάρουν πίσω την επιστρεπτέα προκαταβολή. Τόνισε ότι πλέον υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο αυτοί που σχεδιάζουν τα μέτρα διαθέτουν ενσυναίσθηση και νοιάζονται τον άνθρωπο. «Μας εξωθούν σε άλλα πράγματα. Σκεφτόμαστε ανορθόδοξους τρόπους πολέμου να επιβιώσουμε. Όντως δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο», τόνισε και εξέφρασε πολλές αμφιβολίες πως θα διαμορφωθεί το μέλλον για όλους μετά την συγκεκριμένη πανδημία.

πηγή: ΕΡΤ Βόλου