ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όσο νικά ελπίζει

Ο Ρήγας Φεραίος ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Πρωτεσίλαου (5-1) αλλά δεν άκουσε καλά νέα, σήμερα από το Στεφανοβίκειο και χθες από τη Δήμητρα Ευξεινούπολης και, πλέον, όσο νικά ελπίζει...
Όσο νικά ελπίζει
φωτογραφία: Μουσικό Βαγόνι / Βασίλης Σιουμουρέκης

Με τρόπο σαφώς εμφατικό, οι Κυανόλευκοι σημείωσαν τη δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά με 5-1 επί του Πρωτεσίλαου για την 20η αγωνιστική συνεχίζοντας να προσδοκούν σε κάποιο σταβοπάτημα των αντίπαλων στο φώτο-φίνις για την πρώτη θέση.

Ξεκάθαρα ανώτεροι από το ξεκίνημα στο ηλιόλουστο Δημοτικό Στάδιο, οι παίκτες του Μίλτου Ζιάκα άνοιξαν το σκορ στο 10ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλντι του Νασιακόπουλου, σε υπόδειξη που καταλόγισε ο Αθηναίος σε ανατροπή του Καρλιάμπα στην αντίπαλη περιοχή.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ρήγας διπλασίασε τα τέρματά του, με το Νασιακόπουλο να κάνει το συρτό γύρισμα από τα αριστερά στην περιοχή, τον Πάσχο να πλασάρει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μάνου με το Σέττο να παίρνει το ριμπάουντ πλασάροντας με τη σειρά του για το 2-0.

Στο 18` ο Α. Λάμπος λίγο έλειψε να σκοράρει όταν βρέθηκε απέναντι από τον Παπαγιάννη αρκετά εκτός περιοχής, επιχείρησε να τον "κρεμάσει", αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι χτυπώντας στο έδαφος και περνώντας στη συνέχεια πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, άουτ. Πάντως ο παίκτης των φιλοξενούμενων βρήκε δίχτυα στο 87` σημειώνοντας το γκολ της τιμής για την ομάδα του που παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία.

Ο Ρήγας σημείωσε πέντε γκολ και είχε αρκετές φάσεις στο παιχνίδι. Στο 54` ο Γούτσιος έβγαλε τον Πάσχο στην πλάτη της άμυνας που πλάσαρε ψύχραιμα για το 3-0, ενώ στο 61` έπειτα από προσωπική ενέργεια του Βελεστινιώτη φορ, ο Σέττος βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, τον ντρίμπλαρε και στη συνέχεια τη γύρισε ξανά στον Πάσχο που σε κενό τέρμα έγραψε το 4-0.

Το 5-0 σημειώθηκε με αυτογκόλ του Χασιώτη ύστερα από παράλληλη μπαλιά του Σταμάτη στο 74`.

Τώρα, δεν μένει κάτι άλλο στο Ρήγα (47 β.) από το να κατακτήσει το απόλυτο στις έξι αγωνιστικές που απομένουν για το τέλος της κούρσας στην Α` ΕΠΣΘ και να περιμένει παράλληλα να "σκοντάψουν" κάπου οι Διαγόρας (49β. ) και Δήμητρα Ευξεινούπολης (47 β.).

Συνθέσεις:

Ρήγας Φεραίος: Παπαγιάννης (68` Κουρίτας), Γούτσιος, Καρλιάμπας, Γκάγκας, Σπαθής, Αλεξίου, Σουγκάρης, Γάρος (68` Γάρος), Νασιακόπουλος (78` Χότζα), Πάσχος (78` Γ. Μπόλκας), Σέττος.

φωτογραφία: Μουσικό Βαγόνι

Πρωτεσίλαος: Μάνος, Ακριβούσης, Ι. Λάμπος, Λεϊμονής, Χασιώτης, Κ. Κόρκος, Νικογιάννης (72` Μπούρτζης), Μουσαμπελίου, Α. Λάμπος, Σούδης, Τσουβαλιάς.

φωτογραφία: Μουσικό Βαγόνι