ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Σε κατάσταση ετοιμότητας  έχει θέσει, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, μετά από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, με ισχύ από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Ειδικότερα, προβλέπεται νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με έντονα φαινόμενα που την Κυριακή θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ τη Δευτέρα θα επηρεάσουν κυρίως την Ανατολική νησιωτική Ελλάδα

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, έχει θέσει τους εμπλεκόμενους φορείς σε ετοιμότητα βάσει του σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι Δήμοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα στους τομείς της αρμοδιότητάς τους, ενώ οι πολίτες καλούνται να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων  αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σε περιπτώσεις ανάγκης,  οι πολίτες να  επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, Αστυνομία τηλ. 100 – Πυροσβεστική τηλ 199 -Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης  112- ΕΚΑΒ 166.