ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χωρίς μηχανολόγο μηχανικό ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Για υποβάθμιση των τεχνικών υπηρεσιών πολλών Δήμων της Μαγνησίας κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, με ερώτησή του στην Βουλή
Χωρίς μηχανολόγο μηχανικό ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Τη σημαντική υποστελέχωση που παρουσιάζουν οι τεχνικές υπηρεσίες πολλών Δήμων της Μαγνησίας και η οποία έχει αναδειχθεί εξαιτίας της ανάγκης πραγματοποίησης έργων αποκατάστασης υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήτουν κάθε χρόνο την περιοχή, έφερε στη Βουλή με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση από τον βουλευτή, ο ίδιος επΙσήμανε ότι αρκετοί Δήμοι της Μαγνησίας αντιμετωπίζουν προβλήματα σοβαρής υποστελέχωσης των τεχνικών τους υπηρεσιών που σε ορισμένες περιπτώσεις Δήμων φτάνει και την πλήρη υποβάθμιση, με μηδενικό αριθμό μηχανικών στις υπηρεσίες τους. Η υποβάθμιση των τεχνικών υπηρεσιών προκαλεί προβλήματα και καθυστερήσεις στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών.

"Ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου είναι ένας Δήμος που έχει πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα επί τρία συνεχόμενα έτη από το 2018. Για την αποκατάσταση των ζημίων που έχουν προκληθεί, έχουν δημοπρατηθεί εργολαβίες ύψους 2 εκατ. ευρώ, τα έργα αποκατάστασης ωστόσο δεν μπορούν να ξεκινήσουν επειδή δεν υπάρχει επιβλέπων μηχανικός", τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και επεσήμανε ότι λόγω της έλλειψης επιβλέποντος μηχνικού και την ακόλουθη καθυστέρηση, τα έργα, αν και χρηματοδοτημένα και δημοπρατημένα, κινδυνεύουν με απένταξη.

Πλήρη υποστελέχωση των τεχνικών του υπηρεσιών παρουσιάζει και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, ενώ χωρίς κανένα μηχανολόγο μηχανικό είναι και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Ανάλογη υποβάθμιση των τεχνικών υπηρεσιών παρατηρείται και στους Δήμους των Βορείων Σποράδων, με το Δήμο Σκιάθου και Σκοπέλου να παρουσιάζουν σοβαρή υποστελέχωση των τεχνικών τους υπηρεσιών και το Δήμο Αλοννήσου να εμφανίζει πλήρη υποβάθμιση, με τις τεχνικές του υπηρεσίες να μην διαθέτουν ούτε ένα μηχανικό.

"Πρόκειται για δημοτικά διαμερίσματα με αυξημένο μόνιμο πληθυσμό, που παρουσιάζουν ιδιαίτερως απαιτητικά γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά, κάνοντας την ανάγκη στήριξης των έργων υποδομών από επαρκώς στελεχωμενες τεχνικές υπηρεσίες παραπάνω από αναγκαία", επισήμανε σε κάθε τόνο ο βουλευτής, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει χωρίς άλλη καθυστέρηση, ώστε να στελεχωθούν επαρκώς με μόνιμο προσωπικό τόσο οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου για να ολοκληρωθούν τα σημαντικά έργα αποκατάστασης υποδομών, όσο και οι τεχνικές υπηρεσίες όλων των Δήμων της Μαγνησίας.