ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να χορηγηθεί τώρα οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους των Δήμων της Μαγνησίας από το Σύλλογό μας

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασία ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας
Να χορηγηθεί τώρα οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους των Δήμων της Μαγνησίας από το Σύλλογό μας

 

Να αποφασιστεί τώρα και να χορηγηθεί οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους των Δήμων του νομού από το Σύλλογό Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας. Με όπλο την αλληλεγγύη να δώσουμε "ανάσα" στους συναδέλφους μας στον αγώνα για την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ όχι  μόνο συνεχίζει την εγκληματική της πολιτική στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αφήνοντας ρακένδυτο  το σύστημα   Δημόσιας Υγείας από εργαζόμενους και μέσα, αλλά ετοιμάζει βάσει του Σχεδίου Πισσαρίδη νέα επίθεση στα εργασιακά  μας δικαιώματα, επιβάλλεται τα σωματεία να αποτελέσουν όπλο στα χέρια των εργαζομένων.

Δεκάδες συνάδελφοι έβαλαν και βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρουν γιατρειά, καθώς τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία  "μιας νόσου", αγόρασαν εξοπλισμό για να μπορέσουν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν την όποια τηλεκπαίδευση και κατάλληλα μέσα προστασίας, το διάστημα που τα σχολεία ήταν ανοιχτά. Παράλληλα παλεύουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις για θέρμανση, να αντισταθούν στους εκβιασμούς για διακοπές ρεύματος, τηλεφώνου, νερού, ίντερνετ, να αποκρούσουν  κατασχέσεις, να ξοφλήσουν τον ληστρικό ΕΝΦΙΑ.

Απέναντι σε αυτήν τη ζοφερή εικόνα, πιστεύουμε ότι πρέπει άμεσα ο Σύλλογός μας, να προχωρήσει στη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στα μέλη του, τουλάχιστον διπλάσιας σε σχέση με τις περσινές δωροεπιταγές των 10€, αφού ούτε εκδρομή στάθηκε δυνατόν να γίνει, ούτε γιορτή για τα παιδιά, ούτε ο ετήσιος χορός.

Τα όποια εμπόδια  υπάρχουν, μπορούν να υπερνικηθούν με τη συστράτευση και αξιοποίηση όλων των συναδέλφων, τηρώντας τα μέτρα προστασίας όπως έχουμε αποδείξει και στις κινητοποιήσεις μας, ώστε η ενίσχυση να φτάσει σε όλους, είτε δίνουν τη μάχη στους χώρους δουλειάς, είτε με τηλεργασία, είτε βρίσκονται σε άδεια ειδικού σκοπού, είτε ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, είτε νοσούν και είναι σε περιορισμό.

Είναι μια πράξη που θα δυναμώσει τη φωνή όλων μας κάτω από τις μάσκες, θα δώσει ελπίδα σε αυτές τις "αλλιώτικες" Γιορτές,  ώθηση στην αλληλεγγύη και στο ηθικό για τους αγώνες που δίνουμε!

Σε αυτήν την κατεύθυνση, καλούμε το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας να συγκαλέσει άμεσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με τηλεδιάσκεψη, ανοιχτή σε όλους τους συναδέλφους, για να παρθεί η σχετική απόφαση.

Τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΣ- ΟΤΑ Μαγνησίας

Ευαγγελία (Λίλυ) Βλαχοπούλου

Γιώργος Γούλας

Χρήστος Κουραβέλας

Ευγενία Παπαδοπούλου

Εύη Γ. Καρυδάκη