ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Γοτανισμένοι οι επαγγελματίες μετά από δύο lockdown"

Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις Πέτσα - Γεωργιάδη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση
"Γοτανισμένοι οι επαγγελματίες μετά από δύο lockdown"

Γονατισμένοι οι επαγγελματίες μετά από δύο lockdown περίμεναν με αγωνία τις σημερινές κυβερνητικές ανακοινώσεις για άνοιγμα των επιχειρήσεων μετά τις απανωτές παρατάσεις στη λειτουργία της αγοράς.

Η αναστολή του λιανεμπορίου σε ολόκληρη την Επικράτεια και η λειτουργία του μόνο μέσω click away τους μόνους που εξυπηρετεί είναι τις μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων που ήδη, τα τελευταία χρόνια εξυπηρετούνται μέσω e-shop.

Δέκα χρόνια μνημονίων και ένας περίπου χρόνος υπολειτουργίας της αγοράς το μόνο που θα αυξήσει είναι τα λουκέτα και τις χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας.

Η μόνη ελπίδα για ορισμένους ώστε να σταθούν στο παιχνίδι της επιχειρηματικότητας ήταν η αγορά των Χριστουγέννων. Με κλειστά τα μαγαζιά, η ζημία είναι ανεπανόρθωτη και οι απώλειες που θα μετρήσει ο επιχειρηματικός κόσμος στη συνέχεια τεράστιες.

Όλα δείχνουν ότι ούτε σχέδιο αναχαίτισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας υπήρξε -αλλά το κυριότερο- ούτε και κάποιος σοβαρός προγραμματισμός από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να προβλεφθεί το τσουνάμι της οικονομικής καταστροφής που θα παρασύρει όλους στο διάβα του.

Καλούμε τόσο τους κυβερνητικούς βουλευτές της Μαγνησίας, όσο και το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης, έστω και την ύστατη στιγμή να πάρουν θέση και να αποτρέψουν την οικονομική καταστροφή που έρχεται.

Θα πρέπει οι αρμόδιοι και οι λαμβάνοντες τις κρατικές αποφάσεις να συνειδητοποιήσουν ότι τα θύματα της πανδημίας δεν είναι μόνο όσες ανθρώπινες απώλειες καταγράφονται από τον ΕΟΔΥ στα δελτία των 6, αλλά και οι χιλιάδες οικογένειες και επιχειρήσεις που τινάσσονται κατά την περίοδο των εορτών στον αέρα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την πραγματική οικονομία και την κοινωνία.