ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Kλειστά μέχρι 7 Ιανουαρίου σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, δικαστήρια

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε τις δραστηριότητες που θα παραμείνουν κλειστές έως τις 7 Ιανουάριου
Kλειστά μέχρι 7 Ιανουαρίου σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, δικαστήρια

Όπως είπε δεν θα ανοίξουν σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες εκτός των εγκεκριμένων και χιονοδρομικά κέντρα.

Τις επόμενες μέρες θα γίνουν ανακοινώσεις για κομμωτήρια, λιανεμπόριο και εκκλησίες. Επίσης, παρατείνεται μέχρι την ίδια ημέρα η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στη χώρα ενώ εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη νύχτα

Ο κ. Πέτσας προσέθεσε ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι υφιστάμενες ρυθμίσεις για την τηλεργασία και την ατομική άθληση έως τρία άτομα σε ατομικά σπορ. "Για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, πέραν της γνωστής διαδικασίας υποβολής plf θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ pcr 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid test κατά την είσοδο, και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.

Σε ό,τι αφορά την, άπαξ, επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν με την επίδειξη Ε1 και Ε9", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης, ανέφερε ότι "ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων διαμορφώνεται σε επταήμερη κυλιόμενη βάση σε 1.609 κρούσματα έναντι 2.352 κρουσμάτων στο διάστημα 5 έως 11 Νοεμβρίου, της πρώτης δηλαδή εβδομάδας του δεύτερου lockdown και έναντι 2.674 κρουσμάτων, στο διάστημα 12 έως 18 Νοεμβρίου οπότε και σημειώθηκε ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων. Ο αριθμός των νοσηλευομένων παραμένει υψηλός στους 4.008 ανθρώπους έναντι 4.079 στις 20 Νοεμβρίου ενώ ο κυλιόμενος μέσος όρος επτά ημερών του δείκτη εισαγωγών ανά ημέρα έχει μειωθεί στις 343 έναντι 447 την ίδια ημερομηνία, με τις εισαγωγές να είναι ισοσκελισμένες με τα εξιτήρια".

Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά είπε "με τόσο μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων συνανθρώπων μας και κατειλημμένων κλινών ΜΕΘ, εξακολουθεί να υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ και οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες και να σώσουν ζωές".

πηγή: ert.gr

Πιο διαβασμένα