ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη σύσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, βρέθηκε σήμερα στον Βόλο τονίζοντας πως "είμαστε εδώ σήμερα γιατί στη Μαγνησία η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν είναι η αναμενόμενη"
Στη σύσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου

Ο Υπουργός, έφτασε στο Δημαρχείο Βόλου, νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, είχε μια κατ ιδίαν συζήτηση με το Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ενώ αμέσως μετά πραγματοποίησε σύσκεψη με την συμμετοχή του συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Κώστα Αγοραστού και Δωροθέας Κολυνδρίνη, των Δημάρχων Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου και Νοτίου Πηλίου, Ευαγ. Χατζηκυριάκου, Δημ. Νασίκα και Μιχ. Μιτζικού, αντίστοιχα, αλλά και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργου Μουλά, του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Ιωάννη Ντόκου, ενώ από πλευράς ΕΛΑΣ μετείχαν ο Ταξίαρχος Αστέριος Μαρτζιώκας, Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίας, Μιλτιάδης Αλεξάκης, Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, Αθανάσιος Καλαμπόκας, Υποδιευθυντής Δ.Α Μαγνησίας και Ντιζές Γεώργιος, Β΄ Υποδιευθυντής Δ.Α Μαγνησίας.

 

Η σύσκεψη έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ με την ολοκλήρωσή της, ο Υπουργός προέβη σε μια σύντομη δήλωση:

"Δίνουμε μια μάχη καθολική την οποία θα κερδίσουμε και θα νικήσουμε διότι ο καθένας από εμάς έχει αντιληφθεί την ατομική του ευθύνη, έχει αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι να μένουμε στο σπίτι, να μην υπάρχουν συναθροίσεις, γιατί είναι οι φίλοι και οι σύμμαχοι του ιού.

Είμαστε εδώ σήμερα γιατί στη Μαγνησία η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν είναι η αναμενόμενη, γι΄αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ για να συζητήσω μαζί σας με τους εκπροσώπους του λαού του Βόλου και της Μαγνησίας, με τους υγειονομικούς παράγοντες, με την Περιφέρεια, έτσι ώστε όλοι μαζί να κάνουμε μια προσπάθεια, τώρα το Δεκέμβριο ενόψει της άρσης του lock down και επειδή έχει πάρα πολλές γιορτές, να μην γιορτάσουμε όλοι μαζί όπως συνηθίζουμε, όπως δε γιορτάσαμε το Πάσχα, όπως δε γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου και δε γιορτάζουμε δυστυχώς όλοι μαζί σαν Έλληνες και σαν χριστιανοί όλες αυτές τις γιορτές που συνηθίζουμε, με πανηγυρικό και ευλαβικό τρόπο, να βρισκόμαστε και να γιορτάζουμε. Αυτή τη φορά λοιπόν, τώρα που έχουμε τον Άγιο Νικόλαο, μεθαύριο τον Άγιο Σπυρίδωνα, αύριο την Αγία Βαρβάρα δεν θα γιορτάσουμε, θα δείξουμε σεβασμό και ευλάβεια, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη στους ανθρώπους που νοσούν, τη μνήμη μας και την τιμή στους ανθρώπους που έφυγαν και έχασαν τη ζωή τους, είναι και πνευματικός ο αγώνας που δίνουμε, γιατί ο αγώνας αυτός περιέχει ενσυναίσθηση, εγκαρτέρηση και αλληλεγγύη.

Θα νικήσουμε λοιπόν, για αυτό είμαι σήμερα εδώ για να πάρουμε αποφάσεις και να τις υλοποιήσουμε. Θα επισκεφτώ και το Μητροπολίτη Δημητριάδρος κ.Ιγνάτιο, προκειμένου να συζητήσω μαζί του με ποιον τρόπο η πνευματική ηγεσία του νομού θα καταβάλει προσπάθεια, ώστε οι γιορτές αυτές να γίνουν στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους”.

Τέλος απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Χρυσοχοίδης υπογράμμισε ότι για την Μαγνησία δεν θα ισχύσουν επιπλέον έκτακτα μέτρα, αλλά αυτά που προβλέπονται για όλη τη χώρα, ενώ για την εκδήλωση για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου τόνισε θα γίνει με σεβασμό και αποδίδοντας τιμή στη μνήμη του, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έγινε η αντίστοιχη για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

πηγή: ΕΡΤ Βόλου