ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η άποψή μας

Η άποψή μας
Χθες, αναδείξαμε ένα θέμα που αφορούσε το Γυμνάσιο Βελεστίνου τονίζοντας πως κάποια παιδιά δεν μετέχουν στην διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, ενώ άλλοι μαθητές συμμετέχουν χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό.
 
Παράλληλα, είδαμε, πως παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες εποχές που ζούμε, ο κόσμος είναι έτοιμος να συνδράμει και μπράβο τους.
 
Επειδή, παρόμοια προβλήματα ίσως υπάρχουν και σε άλλες εκπαιδευτικές μονάδες και δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει το Lockdown ή πότε θα επαναληφθεί, προτείνουμε.
 
Οι αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου και οι τοπικές κοινότητες σε άμεση επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων και εθελοντές αν είναι σε θέση να βοηθήσουν, να καταγράψουν από σήμερα κιόλας πόσα παιδιά δεν μετέχουν στην τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο.
 
Να γίνει άμεσα σε κόσμο-βουλευτές-κράτος-δωρητές κάλεσμα για προσφορά τεχνολογικού εξοπλισμού και αν είναι δυνατόν να εγκρίνει έκτακτα ο Δήμος ένα ποσό που θα οδηγηθεί σε αγορά δεδομένων (ίντερνετ) που θα μοιραστούν ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός ψηφιακής τάξης.
 
Αν δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο άμεσα να ζητηθεί μέσω του Δήμου, των σχολείων ή των ανθρώπων που εξέφρασαν ενδιαφέρον να βοηθήσουν, δωρεές από τον κόσμο και φορείς ώστε να αγοραστούν πακέτα δεδομένων, ακόμα και την Δευτέρα .
 
Αυτή η διαδικασία, οφείλει να πραγματοποιηθεί τώρα και φυσικά κάθε τοπική κοινότητα να ασχοληθεί για τα δικά της παιδιά.
 
Αναγνωρίζουμε φυσικά πως δεν είμαστε σε θέση να καλύψουμε το κρατικό κενό.
 
Όμως, δεν μπορεί παιδιά στον Δήμο να μην πηγαίνουν στην ουσία σχολείο κι εμείς να αντιδρούμε μόνο με Like και φατσούλες.