ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τηλεκπαίδευση αλλά όχι για όλους

Η τηλεκπαίδευση δυστυχώς αυξάνει τις ανισότητες της εκπαιδευτικής διαδικασίας - Μικρός αριθμός μαθητών παιδιών στο Γυμνάσιο Βελεστίνου δεν δύναται να παρακολουθήσει τα μαθήματα
Τηλεκπαίδευση αλλά όχι για όλους

Παιδιά που βγαίνουν στην πλατεία με τις συσκευές τους για να έχουν καλύτερο σήμα ώστε να κάνουν το μάθημά τους. Άλλοι μαθητές να μαζεύονται στο καφενείο του χωριού για να αποκτήσουν πρόσβαση στο ίντερνετ. Μάθημα από πολλούς με κινητό (είτε επειδή έχουν άλλα αδέρφια που χρησιμοποιούν τις μεγαλύτερες συσκευές είτε επειδή δεν έχουν καθόλου), με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η διεκπεραίωση των ασκήσεων που βάζουν οι καθηγητές.

Όπως τονίζεται από το σχολείο, τα τέσσερα τάμπλετ που ήρθανε τον περασμένο Μάρτιο από το Υπουργείο δόθηκαν ήδη σε μαθητές που τα είχανε ανάγκη, όπως και ο υπολογιστής που χρησιμοποιούνταν για σχολικές εκδηλώσεις.

Πέρα όμως από τις ηλεκτρονικές συσκευές είναι και η παροχή ίντερνετ. Μπορεί από το Υπουργείο Παιδείας να τονίζεται ότι τα δεδομένα για την χρησιμοποίηση της πλατφόρμας να είναι δωρεάν, αλλά από το Γυμνάσιο Βελεστίνου εξηγείται ότι για να έχει πρόσβαση καταρχήν κάποιος στην πλατφόρμα πρέπει να έχει και σύνδεση. Κάτι που δεν είναι εφικτό για όλους…

Έτσι, φτάσαμε στο σημείο με το κλείσιμο των σχολείων παιδιά που θέλουν να παρακολουθήσουν το μάθημα να βγαίνουν έξω κάθε πρωί και να κάθονται σε κάποιο παγκάκι ή δημόσιο μέρος για να αναζητήσουν σήμα δικτύου.

Όπως αναφέρεται, αυτή τη στιγμή μικρός αριθμός μαθητών δεν δύναται να παρακολουθήσει τα μαθήματα και από το σχολείο αναζητούνται λύσεις ώστε να μετέχουν όλοι στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα κρατήσει το Lockdown. Μάλιστα, στις προθέσεις της Διεύθυνσης είναι να ενημερωθεί και ο Δήμος αλλά και οι φορείς της περιοχής για την εξεύρεση μίας μόνιμης σύνδεσης αλλά και ίσως έξτρα συσκευές για μαθητές που έχουν ανάγκη.