ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Πιο σκληρό Lockdown μεταξύ 9 μ.μ. και 5 π.μ. από την Παρασκευή με τρεις εξαιρέσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί ανακοίνωσε σήμερα για όλη την επικράτεια ο Νίκος Χαρδαλιάς, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου
Πιο σκληρό Lockdown μεταξύ 9 μ.μ. και 5 π.μ. από την Παρασκευή με τρεις εξαιρέσεις
Φωτ: Λουκάς Βελιδάκης/ kathimerini.gr

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων διευκρίνισε ότι θα επιτρέπεται κατ` εξαίρεση η μετακίνηση των πολιτών μόνο για λόγους εργασίας, θέματα υγείας και βόλτα για το κατοικίδιο κοντά στο σπίτι. Αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις θα απαιτείται η αποστολή SMS ή η σχετική φόρμα, θυμίζοντας ότι για βόλτα με το κατοικίδιο η αποστολή μηνύματος γίνεται με τον κωδικό 6.

Επίσης, επανέλαβε ότι το κυνήγι και το ψάρεμα απαγορεύονται.

Διευκρινίσεις έκανε και για την ατομική αθληση, λέγοντας πως επιτρέπεται μέχρι τρία άτομα και μάλιστα με σύσταση για κοντά στην οικία. Αυτό δεν αφορά προπονήσεις αθλητικών σωματείων, είπε.

Ο Ν. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι από την Παρασκευή όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να ενημερώσουν για το προσωπικό που είναι σε τηλεργασία και προειδοποίησε για ακόμα πιο εντατικούς ελέγχους το επόμενο διάστημα.

Τέλος, απηύθυνε σύσταση στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στο απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

πηγή: efsyn.gr

 

Πιο διαβασμένα