ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Κέντρο Υγείας λειτουργεί κανονικά - Διενεργούνται rapid tests σε όσους χρήζουν ανάγκης

O Δήμος Ρήγα Φεραίου κατόπιν συνεννόησης με την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου ενημερώνει τους δημότες για τα εξής
Το Κέντρο Υγείας λειτουργεί κανονικά - Διενεργούνται rapid tests σε όσους χρήζουν ανάγκης

Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε παρουσιάστηκε ένα θετικό κρούσμα σε εργαζόμενο του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, το οποίο απομακρύνθηκε άμεσα από το χώρο εργασίας. Ο Δήμος κλήθηκε να προβεί σε απολύμανση όλων των χώρων του κέντρου. Στη συνέχεια, κατόπιν ιχνηλάτησης,  βρέθηκε άλλο ένα θετικό τεστ από στενή επαφή του πρώτου κρούσματος.

Την Παρασκευή, 6-11-2020,  έγιναν rapid tests σε όλους τους εργαζόμενους του Κέντρου και βρέθηκαν άλλα δύο θετικά κρούσματα εργαζομένων. Όλα τα κρούσματα απομακρύνθηκαν έγκαιρα από το χώρο εργασίας, επαναλήφθηκε απολύμανση μέσω του Δήμου. 

Το Κέντρο Υγείας  λειτουργεί κανονικά, διενεργούνται τα rapid tests σε όσους χρήζουν ανάγκης, γίνεται καθημερινά θερμομέτρηση σε όσους προσέλθουν στο χώρο.       

Σύντομα θα τοποθετηθεί ένα isobox σε εξωτερικό χώρο για τη λήψη rapid tests των πολιτών.

Οι γιατροί και το προσωπικό του Κέντρου υγείας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκύπτουν από  την πανδημία και βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση για το καλό όλων. Με τη βοήθεια όλων και την ευαισθητοποίηση των πολιτών θα  τα καταφέρουμε να βγούμε από αυτή πανδημία γεροί και δυνατοί.

Ως Δήμος κάνουμε ενέργειες ώστε να γίνουν rapid tests στους δημότες μας ώστε να εντοπίσουμε τους ασυμπτωματικούς δημότες μας έγκαιρα, προλαμβάνοντας την μετάδοση στις ευπαθείς ομάδες. 

Έτσι μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι στην πρόληψη και στη σωστή ενημέρωση, μαζί με την διατήρηση των μέτρων αντιλαμβανόμενοι ότι ο ιός βρίσκεται παντού.