ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μαρία Σάκκαρη παρουσιάζει τον "Προπομπό" με Ρήγα Βελεστινλή και Αδαμάντιο Κοραή

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάσταση, η παγκοσμίου βεληνεκούς Ελληνίδα τενίστρια παρουσίασε στα social media τον "Προπομπό", το συλλεκτικό μετάλλιο από την επιτροπή "Ελλάδα 2021"
Η Μαρία Σάκκαρη παρουσιάζει τον "Προπομπό" με Ρήγα Βελεστινλή και Αδαμάντιο Κοραή

Η Μαρία Σάκκαρη παρουσίασε τον "Προπομπό" μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram γράφοντας: Με τον ΠΡΟΠΟΜΠΟ, το πρώτο συλλεκτικό μετάλλιο της Επιτροπής `Ελλάδα 2021`, γιορτάζουμε όλοι μαζί τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της Ελλάδας μας. Απόκτησε κι εσύ το δικό σου μετάλλιο και γίνε μέρος της γιορτής".

Το συλλεκτικό μετάλλιο "Προπομπός" άνοιξε την αυλαία του Νομισματικού Προγράμματος της Επιτροπής "ΕΛΛΑΔΑ 2021", για την διακοσιοστή επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Στον "Προπομπό" απεικονίζεται το έργο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου, "Αναγεννηθείσα Ελλάδα". Ο πίνακας είναι ζωγραφισμένος σε χαρτόνι και χρονολογείται από το 1911. Είναι βασισμένος σε παλιότερη λιθογραφία (περ. 1840) και απεικονίζει μια Ελλάδα "αρχαία", αλλά και "χριστιανή", με μακρύ, κόκκινο χιτώνα να στέκει ανάμεσα σε αρχαία σπαράγματα. Την Ελλάδα υποβαστάζουν ο Αδαμάντιος Κοραής και ο Ρήγας Βελεστινλής.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Με τον ΠΡΟΠΟΜΠΟ, το πρώτο συλλεκτικό μετάλλιο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», γιορτάζουμε όλοι μαζί τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της Ελλάδας μας.

Απόκτησε κι εσύ το δικό σου μετάλλιο και γίνε μέρος της γιορτής https://bit.ly/37OeYnn #NBG #Propobos #Forerunner Holding the FORERUNNER, the first commemorative medal of the ‘Greece 2021’ Committee, we celebrate all together the 200 years of the Greek independence / the 200th anniversary of the Revolution of 1821. Get now your own medal and become part of the celebrations https://bit.ly/37OeYnn #NBG #Propobos #Forerunner

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SAKKATTACK (@mariasakkari) στις