ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού COVID-19, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ενημερώνει ότι εξακολουθεί να βρίσκεται και να παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης σε αυτούς που αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν - Παράλληλα, δίνονται σχετικές οδηγίες
Υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου

ΜΕΙΝΕ ΣΠΙΤΙ  & ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ                                  

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ  ΣΕΝΑ                   

ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ & ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΑΖΙ

Φροντίζοντας για:

• ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΟΡA ΦΑΡΜΆΚΩΝ

• ΑΓΟΡΑ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ 

• ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 

• ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Οι δημότες μπορούν καθημερινά να υποβάλλουν αίτηση ένταξης τους, βάσει των απαραίτητων δικαιολογητικών, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. (με τηλεφωνική επικοινωνία θα δίνονται οι πληροφορίες για την κατάθεση των αιτήσεων και δικαιολογητικών)  

Οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου, Βοήθεια στο σπίτι και Κέντρο Κοινότητας, ενισχυμένες, πλέον, λόγω των συνθηκών και από τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ θα σας παρέχουν τα παραπάνω και θα είναι καθημερινά στη διάθεση του δημότη.

Η συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη  θα πραγματοποιηθεί από το επιστημονικό προσωπικό  του Κέντρου κοινότητας του Δήμου μας μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Συντονίστρια των δομών είναι η κ. Αντωνία Χασιώτη.

Τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από το πρώτο κύμα της πανδημίας, και όπως αναφέρουν οι ειδικοί, θα  συνεχισθεί η αύξηση των μολύνσεων μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και ίσως να δούμε τον έλεγχο του δεύτερου κύματος λίγο πριν τις γιορτές. 

Αυτή η αισιόδοξη  προοπτική για να πραγματοποιηθεί απαιτεί υποχρεωτικά αυστηρή τήρηση των μέτρων. 

Απολαμβάνουμε τον καλό καιρό, γυμναζόμαστε, αερίζουμε συχνά τους χώρους, αποφεύγουμε τις περιττές συναθροίσεις ιδίως στους κλειστούς χώρους και τις περιττές μετακινήσεις.

Επικοινωνούμε τηλεφωνικά με το γιατρό μας για κάθε παράξενο σύμπτωμα, ακούμε τις οδηγίες του, αν χρειαστεί τηρούμε την καραντίνα. 

Άτομα που ήρθαν σε επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης με το νέο κορωνοϊό (π.χ. μέλη οικογένειας, φίλοι, συνάδελφοι) παρακολουθούν την υγεία τους (θερμομέτρηση δύο φορές την ημέρα) από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το κρούσμα και για 14 ημέρες περιορισμός των μετακινήσεων του ατόμου στο σπίτι. 

Σκόπιμο είναι η τακτική (καθημερινή) επικοινωνία με επαγγελματία υγείας για όλη τη διάρκεια της παρακολούθησης. Μην ξεχνάμε, χρέος του καθενός είναι να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας καταφέρνοντας να βγούμε όλοι νικητές και μέσα από αυτή την πανδημία και να το περάσουμε όλοι ανώδυνα.

ΚΑΛΕΣΤΕ στο τηλ.: 2425023794 από 7.00 π.μ. μέχρι 15.00 ως αρχή και στη συνέχεια ανάλογα με τις ανάγκες θα προσαρμόσουμε το ωράριο.

Μένουμε σπίτι. Αποφεύγουμε κάθε συγχρωτισμό. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες και τους κανόνες ατομικής προστασίας και υγιεινής.