ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Να διώξουμε την παγίδα από το δρόμο μας"

Την άμεση κατάργηση της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει το σιδηροδρομικό σταθμό με την εταιρεία ΒΙΟΛΑΡ (πρώην ΚΥΔΕΠ) ζητά η Κίνηση Πολιτών
"Να διώξουμε την παγίδα από το δρόμο μας"

Η Κίνηση είχε δημιουργηθεί το 2016 με αφορμή την δημιουργία της γραμμής με ράγες στην είσοδο του Βελεστίνου και μετά το τραγικό δυστύχημα που συνέβη το Σάββατο, ανεξαρτήτως των συνθηκών όπως επισημαίνεται, επανήλθε με νέα ανακοίνωση.

Οι πολίτες ζητούν την κατάργηση της ανενεργής, όπως τονίζουν, γραμμής, ενώ επισημαίνουν την παντελή απουσία προειδοποιητικών πινακίδων για τις γραμμές οι οποίες θα έπρεπε να έχουν και καουτσούκ ως ελαστικό υπόθεμα και την επικίνδυνη στροφή, ενώ υπενθυμίζουν και τον κακό φωτισμό που υπάρχει στο σημείο.

Σημειώνουν πως η συγκεκριμένη στροφή πρέπει να σχεδιαστεί από την αρχή για λόγους οδικής ασφάλειας και να απομακρυνθεί η σιδηροδρομική σύνδεση με τη διχοτόμηση του δρόμου, ο οποίος λόγω και των φορτηγών με τα εμπορεύματα καθίσταται ακόμα πιο επικίνδυνος.

Όπως ανακοίνωσαν, τον Δεκέμβριο του 2016 η κίνηση πολιτών διαμαρτυρήθηκε για τη κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής στο ύψος της ΒΙΟΛΑΡ και δυστυχώς, ανεξάρτητα από τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος, μετά από τέσσερα χρόνια ένα παλικάρι χάνει τη ζωή του στο σημείο αυτό.

Η ευθύνη για το συγκεκριμένο έργο ανήκει σε όσους σχεδίασαν και αδειοδότησαν αυτήν την παγίδα μέσα στο δρόμο μας.

Για άλλη μια φορά λέμε να βρεθεί άλλη λύση σύνδεσης του εργοστασίου με τον σιδηρόδρομο και να επανέλθει ο δρόμος στην αρχική του κατάσταση.

Παρατίθεται το κάλεσμα του 2016 με τα αιτήματα.