ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαλυβουργία, Περιφέρεια και ΟΛΒ κάνουν λάθος - Οι ευθύνες είναι μεγάλες

Την πρότασή του να καθίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Μαγνησίας σε ένα τραπέζι, μαζί με τους μελετητές της έρευνας Σαχαρίδη - Γουργουλιάνη και τους ρυπαντές με στόχο την επίλυση του προβλήματος της αέριας ρύπανσης, επανέλαβε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμης Τσάμης
Χαλυβουργία, Περιφέρεια και ΟΛΒ κάνουν λάθος - Οι ευθύνες είναι μεγάλες

Ο Ευθύμης Τσάμης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Astra και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη δήλωσε: "Πρέπει να καταλήξουμε σε λύσεις. Δεν είναι λύση να τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Η ρύπανση σκοτώνει κόσμο. Αποδείχθηκε πια. Δε μπορεί κανείς να κάνει οτι δεν καταλαβαίνει, ούτε να σωπαίνει. Πρέπει να συντονιστούμε και να λύσουμε το πρόβλημα".

Σχετικά με τις αρνήσεις του ΟΛΒ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Χαλυβουργίας να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου, ο κ. Τσάμης υπογράμμισε: "Έχουν κάνει λάθος και πρέπει να το σκεφτούν ξανά. Δεν πρέπει να αρνηθούν τη συνεργασία. Ή να ακούσουν την ομάδα εργασίας. Αν δεν το κάνουν χρεώνονται τη μη συνεργασία προς επίλυση του προβλήματος. Και οι ευθύνες είναι μεγάλες. Πρέπει να τις αναλάβουν. Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Να το δουν με τον τρόπο που πρέπει και να μην προσπαθούν να ακυρώσουν τη μελέτη και αυτό το εργαλείο".

Αναφορικά με τη διαφορά στις ανακοινώσεις της Περιφέρειας και στα στοιχεία της έρευνας για την ποιότητα του αέρα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου σημείωσε: "Υπάρχει αναντιστοιχία. Η Περιφέρεια έχει μόνο έναν σταθμό που δίνει αποτελέσματα. Είναι και προβληματικός και χρησιμοποιημένος, από δεύτερο χέρι. Δε μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι συμβαίνει σε μία τόσο μεγάλη περιοχή. Εμείς μιλάμε για δίκτυο μετρητών. Δεν είναι ασφαλή τα αποτελέσματα της Περιφέρειας. Πρέπει να ζητήσουν να διαχειριστούν το δίκτυο των 12 μετρητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και να εγκαταστήσουν και νέους μετρητές που θα δείχνουν κι άλλες παραμέτρους. Πρέπει να έχουμε καλύτερη εικόνα".

πηγή: thenewspaper.gr

Διαβάστε τα στοιχεία της έρευνας ΕΔΩ.