ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι όμοιοι του Διαγόρα αποκαλύπτονται

"Στον Διαγόρα βρήκαμε μία νέα οικογένεια", τονίζουν τα αδέρφια Κυρίτση σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξή τους στον Φοίβο Παπαγεωργίου για την εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
Οι όμοιοι του Διαγόρα αποκαλύπτονται
Ο Γιάννης πανηγυρίζει, ο Θάνος τον συγχαίρει

Ο Διαγόρας Στεφανοβικείου εκπλήσσει ευχάριστα στο φετινό ξεκίνημα της Γ’ Εθνικής μετρώντας σημαντικές νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές και για αυτό υπάρχουν αρκετοί λόγοι.

Δύο από αυτούς ακούν στο επίθετο «Κυρίτση» και μάλιστα μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, όντας δύο από τους τρίδυμους της οικογένειας. Δεν είναι λοιπόν καθόλου παράλογο, όπως μας εξομολογούνται, αντίπαλοι αλλά και συμπαίκτες συνχά-πυκνά να δυσκολεύονται να τους ξεχωρίσουν.

Όσον αφορά την παρουσία και το ρόλο τους στο χορτάρι, εκεί διαφέρουν αισθητά. Ο Θάνος οφείλει να «κόβει» στη μεσαία γραμμή αλλά και να προωθεί το παιχνίδι, ο Γιάννης από δεξί μπακ κι ενίοτε μπακ-χαφ, έχει μετατραπεί με εντολή του κόουτς Αρσένου σε καθαρό εξτρέμ και σκόρερ!

Τα αδέρφια Κυρίτση από την Ελασσόνα, φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε Παιδαγωγικό και Γεωπονία αντίστοιχα, μιλούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την εντυπωσιακή εκκίνηση που πραγματοποιεί στον 4ο όμιλο ο σύλλογος του Στεφανοβικείου (1-3 τον Ηρακλή Ψαχνών, 2-0 τον Αλμυρό), στην δεύτερη διαδοχική χρονιά του στην κατηγορία.

Υποκλίνονται στον προπονητή τους, αποθεώνουν το οικογενειακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους παίκτες, ενώ απονέμουν τα εύσημα και στους ανθρώπους της διοίκησης.

Παράλληλα, λίγο πριν συμπληρώσουν το 20ό έτος, αναφέρονται στην αίσθηση του να αγωνίζεσαι στο ίδιο σύνολο με τον συνομήλικο αδερφό σου, στην κοινή τους ποδοσφαιρική τους πορεία σε ΠΟ Ελασσόνας, Νέους της ΑΕΛ και πέρυσι στον δεύτερο στη βαθμολογία Θησέα Αγριάς του Λάκη Μπακάλη.

Τέλος, εμφανίζονται βέβαιοι, πως ο Διαγόρας θα αντιμετωπίσει το επερχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Οπούντιο Μαρτίνου (25/8 – 15:00) με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό, προκειμένου να φτάσει σε μία νέα επιτυχία.

Ποιος είναι ποιος;

Αναλυτικά:

Πού οφείλεται το δυναμικό ξεκίνημα της ομάδας;

Θ.Κ.: Πιστεύω ότι μεγάλο ρόλο έπαιξε η προετοιμασία και το κλίμα που είχε δημιουργηθεί. Δηλαδή η σιγουριά πως πάμε στα παιχνίδια για να νικήσουμε. Από την πρώτη μέρα αλλά και μετά τις προσθήκες, δημιουργήθηκε ένα συναίσθημα αυτοπεποίθησης που δύσκολα συναντάς σε ομάδα.

Σε αυτό συνέβαλε ξεκάθαρα ο προπονητής, Στέλιος Αρσένος. Αποτελεί μεγάλη έμπνευση για την ομάδα, με την προετοιμασία του αγώνα, τις ομιλίες του.  Παράλληλα, με όλα τα παιδιά υπάρχει απίστευτο δέσιμο παρότι  πιο πριν δεν γνωριζόμασταν. Σαν οικογένεια.

Επίσης, όσον αφορά τη διοίκηση, είναι ό,τι καλύτερο για σωματείο Γ’ Εθνικής με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σημαντικό ρόλο παίζει και πως υπάρχουν διακριτοί ρόλοι.

Γ.Κ.: Σίγουρα τις δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις τις αποδίδω κι εγώ στον προπονητή. Δουλέψαμε πάρα πολύ και ανταμειβόμαστε. Σκληρή προετοιμασία, πειθαρχία, πάρα πολύ καλό κλίμα και ένας πρόεδρος που μαζί με τη διοίκηση βρίσκονται κοντά στην ομάδα. Αυτά είναι τα συστατικά.

"Όταν μιλήσαμε με τον κόουτς Αρσένο για να «κλείσουμε», μου το ξεκαθάρισε από την αρχή: Σε έχω δει σε παιχνίδια. Εσένα σε υπολογίζω για εξτρέμ"

Γιάννη, με τα δύο γκολ στα δύο παιχνίδια μέχρι τώρα πώς νιώθεις;

Γ.Κ.: Κοιτάξτε, εγώ ήμουν ανέκαθεν δεξιός μπακ ή μπακ-χαφ αναλόγως του συστήματος. Ο κόουτς Αρσένος με «βάφτισε» εξτρέμ και μέχρι τώρα, σε φιλικά και πρωτάθλημα έχω βρει αρκετές φορές δίχτυα! Όταν μιλήσαμε άλλωστε για να «κλείσουμε», μου το ξεκαθάρισε από την αρχή: «Σε έχω δει σε παιχνίδια. Εσένα σε υπολογίζω για εξτρέμ».

Τί αλλαγές έχει φέρει στις ποδοσφαιρικές σας και όχι μόνο συνήθειες η πανδημία;

Θ.Κ.: Για να πω την αλήθεια στο αγωνιστικό κομμάτι, πέρα από τα μέτρα προφύλαξης που όλοι παίρνουμε, δεν έχουν αλλάξει πολλά. Απολαμβάνουμε στον ίδιο βαθμό το παιχνίδι.

Γ.Κ.: Να συμπληρώσω μάλιστα πως το γεγονός ότι τα μαθήματα, ακόμα και εργαστήρια, γίνονται διαδικτυακά, ίσως να μας δίνει και περισσότερο χρόνο να ασχοληθούμε με το ποδόσφαιρο.

Πώς νιώθετε να αγωνίζεστε στην ίδια ομάδα, έχετε άγχος ο καθένας για την απόδοση του άλλου:

Θ.Κ.: Είτε πρόκειται για ένα λάθος που θα κρίνει ένα παιχνίδι είτε για κάτι θετικό όπως είναι ένα γκολ, έχω το ίδιο συναίσθημα, σαν να το έκανα εγώ. Και στον οικογενειακό μας κύκλο, ο πατέρας και η μητέρα μου χαίρονται το ίδιο όταν σημειώνει κάποιος μία επιτυχία, σαν να την πραγματοποιήσαμε και οι δύο μαζί.

Γ.Κ.: Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαστε και συμπαίκτες. Πολλές φορές έχουμε την ίδια σκέψη και ξέρει ακριβώς ο Θάνος πού να μου δώσει την μπάλα, σε ποιον χρόνο. Νομίζω, γνωρίζουμε σε απόλυτο ποσοστό ο ένας το παιχνίδι του άλλου και αυτό βγαίνει στους αγώνες.

"Kατά τη διάρκεια του αγώνα ένας αντίπαλος νόμιζε ότι έβλεπε τον ίδιο παίκτη σε άμυνα κι επίθεση και απορούσε πότε προλάβαινε να βρίσκεται παντού!"

Έχει τύχει να σας μπερδέψουν κατά τη διάρκεια μίας αναμέτρησης;

Θ.Κ.: Πάρα πολλές φορές. Σχεδόν σε κάθε προπόνηση, μέχρι τουλάχιστον να μας μάθουν οι συμπαίκτες και οι προπονητές. Παλαιότερα είχε γίνει κι ένα αντίστοιχο σκηνικό με διαιτητή αλλά το πιο τρανταχτό είναι όταν σε ένα φιλικό με την ΑΕΛ, ένας αντίπαλος ποδοσφαιριστής είχε.. σοκαριστεί κατά τη διάρκεια του αγώνα γιατί νόμιζε ότι έβλεπε τον ίδιο παίκτη σε άμυνα κι επίθεση και απορούσε πότε προλάβαινε να βρίσκεται παντού! Στο τέλος βέβαια ήρθε, μας βρήκε, κατάλαβε… και ηρέμησε.

Πώς οριοθετούνται οι βλέψεις του Διαγόρα την φετινή χρονιά

Θ.Κ.:  Είναι αρκετά νωρίς για να θέσουμε στόχους. Δεν έχουμε δει ακόμα όλες τις ομάδες. Σαφώς δεν μπορούμε να υποσχεθούμε πολλά και λέμε το κλασικό: Κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, δίνουμε το «100%» και αν προκύψει μία θέση στους πρώτους της κατάταξης θα την υποδεχθούμε ευχάριστα.

Γ.Κ.: Προσωπικά οι στόχοι που έχω θέσει είναι οι εξής: Καταρχήν να κατακτήσουμε το κύπελλο και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα.

Οι τρίδυμοι Κυρίτση με τον πατέρα τους

Ποιες οι προσωπικές σας φιλοδοξίες;

Θ.Κ.:  Η αλήθεια είναι ότι στην κρίσιμη ηλικία κάναμε ένα βήμα πίσω σχετικά με το ποδόσφαιρο δίνοντας μεγαλύτερη βάση στις Πανελλήνιες, αν και είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το βήμα παραπάνω.

Μην ξεχνάμε, πως αρκετοί ποδοσφαιριστές  πλέον, σε όλες τις ομάδες και στον Διαγόρα, έχουν τελειώσει κάποια σχολή. Το ποδόσφαιρο είναι παράλληλος στόχος αλλά, αν προκύψει κάποιο ενδιαφέρον για ανώτερο επίπεδο είμαστε εδώ.

Με ποιον τρόπο ετοιμάζεστε για τον αγώνα με τον Οπούντιο;

Θ.Κ. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για τον αντίπαλο. Κάτι που ίσχυε βέβαια πάνω-κάτω και για τον Ηρακλή Ψαχνών στην πρεμιέρα. Διατηρούμε την ίδια αντίληψη, πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και θεωρώ ότι μπορούμε να περάσουμε και από εκεί.

Γ.Κ.: Δεν υπάρχουν φαβορί, το λέγαμε από την αρχή της χρονιάς. Ο προπονητής μας ετοιμάζει ψυχολογικά και αγωνιστικά αμέσως μετά τον Αλμυρό. Πάμε να πάρουμε το «διπλό».

Θα μου αναφέρετε τον αγαπημένο σας ποδοσφαιριστή;

Θ.Κ.: Τιάγκο Αλκάνταρα.

Γ.Κ. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Πιο διαβασμένα