ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιπταται ο Διαγόρας

Εκμεταλλευόμενος το καλό του δεύτερο ημίχρονο ο Διαγόρας επικράτησε 2-0 του Γ.Σ. Αλμυρού στο Μαγνησιώτικο ντέρμπι του Στεφανοβικείου σημειώνοντας τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις
Ιπταται ο Διαγόρας

Σε έναν αγώνα με αρκετές δυνατές μονομαχίες, οι "μελανόλευκοι" υπερνίκησαν το εμπόδιο του Γ.Σ. Αλμυρού ο ο οποίος γνώρισε αντίστοιχα την δεύτερη σερί ήττα στον 4ο όμιλο της Γ` Εθνικής.

Η πρώτη στιγμή στο παιχνίδι ήταν για την πλευρά των φιλοξενούμενων με τον Αποστολίδη να μπλοκάρει στο 4ο λεπτό με ψύχραιμο τρόπο το σουτ του Αλαμάνη.

Στο 11` ο ιδιαίτερα ενεργός και σκόρερ σήμερα, Γιάννης Κυρίτσης, απώλεσε σημαντική ευκαιρία για την ομάδα του. Ο Καραμπούζης έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά με τον μεσοεπιθετικό του Διαγόρα να πιάνει αφύλακτος την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Μία κεφαλιά του προωθημένου Κυριάκου στο 14’ μάζεψε εύκολα ο Αποστολίδης, με τη συγκεκριμένη φάση να είναι ουσιαστικά και η τελευταία του πρώτου μέρους, αφού στη συνέχεια κυριάρχησε κυρίως η δυναμική και η ένταση στο παιχνίδι.

Το γρήγορο γκολ στην επανάληψη για τους γηπεδούχους στο 48’ έγειρε ουσιαστικά και ψυχολογικά τον αγώνα προς το μέρος τους.

Ο Μπλέντι, στην πρώτη του ασίστ, σέντραρε από τα δεξιά με τον ο Γιάννη Κυρίτση στην «καρδιά» της περιοχής Στη συνέχεια, οι παίκτες του Στέλιου Αρσένου ανέβηκαν ακόμα περισσότερο και στο 56’ μία σέντρα του Σπαθή από αριστερά (αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ στο δεύτερο μέρος), βρήκε και πάλι τον Γιάννη Κυρίτση στην περιοχή. Αυτή τη φορά όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Στο 63’ και πάλι από απειλητική σέντρα του Σπαθή από τα αριστερά, ο Παπαεμμανουηλίδης πρόλαβε κι έδιωξε σε κόρνερ ενώ τρία λεπτά μετά (66’), στη μοναδική επικίνδυνη στιγμή των φιλοξενούμενων στην επανάληψη, ο Χολέβας δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας σε σέντρα του Καραλούλη από αριστερά.

Το παιχνίδι «κλείδωσε» για την ομάδα του Στέλιου Αρσένου στο 76’ με τον Μπλέντι να φεύγει ωραία στην αντεπίθεση και να σερβίρει στον Αναστασίου, ο οποίος από πλεονεκτική θέση στην περιοχή σκόραρε σκοράρε με δυνατό σουτ για δεύτερο σερί παιχνίδι, διαμορφώνοντας και το τελικό 2-0.

Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης δημιούργησε και τις δύο τελευταίες φάσεις του αγώνα, με τα σουτ που επιχείρησε στο 78’ και στο 80’ να φεύγουν εκτός εστίας.

Διαγόρας Στεφανοβικείου (Αρσένος): Αποστολίδης, Καραμπούζης, Κουρούμαλος (46’ Ναουμίδης), Σπαθής, Λάιος, Θ. Κυρίτσης, Παπαγεωργίου (46’ Ζενούνης), Κουβελάς (72’ Σιόβας), Μπλέντι, Γ. Κυρίτσης, Αναστασίου.

Γ.Σ. Αλμυρού (Κούρτογλου): Φλίγκος, Λάμπος (71’ Πρ. Κουτσούκης), Παπαεμμανουηλίδης, Χολέβας, Κυριάκος, Πότσι, Κόκκας, Καραλούλης, Κοντοβάς, Βαγενάς, Αλαμάνης (83’ Κουκουτής).

Διαιτητές (ΕΠΣΘ): Θεοχάρης, Αναστασίου, Σαμαράς.