ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τιμήθηκε ο Δρ. Δημήτριος Καραμπερόπουλος

 Με την συμπλήρωση 30 χρόνων (1990-2020) έρευνας του Δρ. Δημητρίου Καραμπερόπουλου στην Ιστορία της Ιατρικής και τον Ρήγα Βελεστινλή, διοργανώθηκε τιμητική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Πειραιώς, την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του προγράμματος "ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…"
Τιμήθηκε ο Δρ. Δημήτριος Καραμπερόπουλος

Για τον Βελεστινιώτη παιδίατρο και πρόεδρο της Επιστημονικής Εταιρείας Φερών - Βελεστίνου - Ρήγα, αναφέρεται: Είναι ένας ιπποκρατικός ιατρός. Η λογιοσύνη είναι κομμάτι της σκευής του. Παιδίατρος, Δρ. Ιστορίας της ιατρικής, λόγιος, ιστοριοδίφης, βιβλιογράφος, μελετητής του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Στην τιμητική αυτή εκδήλωση συμμετείχαν ο κ. Γεώργιος Λεοντσίνης, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Νικόλαος Α.Ε. Καλοσπύρος, Επισκέπτης Καθηγητής Πανεπιστημίου (Ιστορία και Ερευνητική της Κλασσικής Φιλολογίας) και η κ. Αργυρούλα Ιντζεσίλογλου, Δρ. Αρχαιολογίας, επί τιμή Προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας,

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και η κα Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών - Βελεστίνου - Ρήγα.

Επιστολές, με τις οποίες χαιρετίζουν την εκδήλωση για τον κ. Καραμπερόπουλο, απέστειλαν ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας, καθώς και πανεπιστημιακοί καθηγητές.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Νίκος Δ. Σαμπαζιώτης υπεύθυνος των εκδόσεων |Αρχονταρίκι".

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χωρίς την συμμετοχή κοινού και μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδίκτυο, μέσα από το κανάλι του "ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…" στο YouTube.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης: