ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο τραπέζι η αναβάθμιση του Αεραθλητικού Κέντρου στο Ριζόμυλο

Tον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα, επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος της Αεραθλητικής Ένωσης Μαγνησίας, Χρήστος Λεονταρίτης, με φόντο την κατασκευή αεροδρομίου μικρών αεροσκαφών
Στο τραπέζι η αναβάθμιση του Αεραθλητικού Κέντρου στο Ριζόμυλο

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η επέκταση του Αεραθλητικού Κέντρου Δήμου Ρήγα Φεραίου - Μοντελοδρόμιο "Μάνος Κερπινής", στην περιοχή Ριζομύλου σε αεροδρόμιο μικρών αεροσκαφών.

Η επέκταση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα τη διοργάνωση γεγονότων, όπως πρωταθλήματα, σχετικά με αεραθλήματα και την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού με διαθέσιμα μονοκινητήρια αεροσκάφη. Με την επέκταση του αεροδρόμου θα υπάρξει η ευκαιρία να υπάρχουν μόνιμα αεροπλάνα, τα οποία θα συμβάλλουν στην πολιτική προστασία με διαδικασίες, όπως η πυρανίχνευση και η ανίχνευση πλημμυρικών φαινομένων.

Όπως τονίζεται, η συνεργασία του Δήμου και της Α.Ε.ΜΑ. είναι άριστη. Από πλευράς Δήμου στηρίζονται και ενισχύονται πάντα τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Όπως τόνισε ο κ. Νασίκας "επιφέρουν οφέλη και προβάλλουν την περιοχή μας" Συνεχίζοντας ανέφερε πως "ως Δημοτική Αρχή είμαστε απολύτως σύμφωνοι με αυτή την πρόταση και θα προχωρήσουμε τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και μετά από επαφή μας με την αρμόδια υπηρεσία της Αεροπορίας".