ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιστορία και φύση στο επίκεντρο της 14ης πεζοπορίας

Με περιήγηση στην ιστορία και το φυσικό τοπίο της ευρύτερης περιοχής, Βένετο - Παραλία Κουλούρι, ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή (4/10) η 14η πεζοπορία του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Βόλου "Κένταυρος"
Ιστορία και φύση στο επίκεντρο της 14ης πεζοπορίας

Η πεζοπορία περιλάμβανε μία υπέροχη διαδρομή με πλούσια βλάστηση, τα δε γαλάζια νερά του Αιγαίου οδήγησαν κάποιους συμμετέχοντας στο να κολυμπήσουν!

Όσον αφορά τον σύλλογο των Βενετιωτών, αποδείχθηκαν όπως πάντα άψογοι ξεναγοί. Μας συνόδευσαν σε κάθε μονοπάτι και μας αφηγήθηκαν την πλούσια ιστορία τους.

Το ταξίδι μας ήταν αναμφίβολα πλούσιο σε ιστορία και σε φυσικό τοπίο. Η διαδρομή μας έκλεισε με δύο ξεναγήσεις. Από την κ. Καρεκλά στην Εκκλησία της Υπαπαντής του Χριστού και από τον κ. Σεραφείμα Τασσιό στο Λαογραφικό Μουσείο (δωρεά του κ. Μπεφάνη).

Φάνηκε για άλλη μια φορά πως αγάπη των Βενετιωτών για τον τόπο τους εκφράζεται παντού.

Παράλληλα, το μεσημέρι είχαμε όλοι την ευκαιρία να απολαύσουμε τη θέα της πλατείας και τους καταπληκτικούς μεζέδες από τις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά τους Βενετιώτες για την ξενάγηση και την όμορφη υποδοχή.

Να σημειωθεί πως η επόμενη πεζοπορία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σε περίπτωση που κάποιος έχει να μας προτείνει κάποια άλλη όμορφη διαδρομή στο δικό του χωριό, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο τηλέφωνο: 2425023794.