ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νικητής στο δημοτικό ντέρμπι του Βελεστίνου

Σε μία αναμέτρηση με δυναμισμό άλλων δεκαετιών, ο Ρήγας Φεραίος επιβλήθηκε 2-0 του Αστέρα που είδε τον Σταμέλο και το οριζόντιο δοκάρι να του στερούν μία καλύτερη τύχη στον αγώνα
Νικητής στο δημοτικό ντέρμπι του Βελεστίνου

Οι Κυανόλευκοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Γάρο (16`) και σημείωσαν το 2-0 στην τελευταία φάση του αγώνα καταγράφοντας έτσι τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Όμως, ενδιάμεσα είδανε δύο φορές στην επανάληψη τον αντίπαλο να φτάνει κοντά στην ισοφάριση. Σύρραξη που έσβησε, ως συνήθως, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων στο τέλος του αγώνα.

Η πρώτη απειλή από πλευράς Ρήγα ήρθε στο 12’ όταν ο Αραμπατζής... σέρβιρε στην περιοχή για τον Γάρο ωστόσο η προβολή που επιχείρησε ο τελευταίος ήταν αδύναμη για να καταλήξει στην αγκαλιά του Βίτσου. Τέσσερα λεπτά μετά, οι δυο τους συνεργάστηκαν ξανά παίζοντας το «1-2» με τον Βελεστινιώτη φορ του Ρήγα σκοράρει με διαγώνιο σουτ με το αριστερό, από αριστερά στην περιοχή για το 1-0 και τους παρευρισκόμενους από πλευράς Ρήγα να πανηγυρίζουν.

Το πρώτο ημίχρονο δεν έκρυβε πολλές συγκινήσεις, σε αντίθεση με το δεύτερο. Η μοναδική φάση που καταγράφηκε επιπλέον ήταν στο 41ο λεπτό με τον Αστέρα να γεμίζει στην αντίπαλη περιοχή με χτύπημα φάουλ και τον Λουφόπουλο να μη μπορεί να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε στο δεύτερο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης ο Αραμπατζής στην αντεπίθεση έκανε το σουτ αλλά ο Βίτσος την μάζεψε σταθερά.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για την ομάδα του Χρήστου Καψιώτη σημειώθηκε στο 58ο λεπτό. Ο Χαλιμούρδας επιχείρησε τη σέντρα – σουτ από τα αριστερά με τον Σταμέλο να πετάγεται και να διώχνει σε κόρνερ με το ένα χέρι. Λίγο μετά ο Καραπλιάγγος ανατράπηκε πολύ κοντά στην περιοχή, ο Κούστας έδειξε αμέσως φάουλ με τους παίκτες του Αστέρα να διαμαρτύρονται ότι η παράβαση σημειώθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή. Εν τέλει, ο Καρατζιώλης δοκίμασε ωραίο τεχνικό απευθείας χτύπημα με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. Στο 61ο λεπτό ένα σουτ του Γάρου "έσβησε" ο Βίτσος. Στιγμές αργότερα οι ποδοσφαιριστές του Ρήγα συνεργάστηκαν όμορφα με τον Σουγκάρη να σουτάρει όντας πεσμένος και την μπάλα να βρίσκει σε πόδια αμυνόμενου και να φεύγει κόρνερ. Η δεύτερη μεγάλη, μάλιστα διπλή, φάση του Αστέρα ήρθε αμέσως μετά με τους παρευρισκόμενους από πλευράς Αστέρα να μην μπορούν και πάλι να πανηγυρίσουν. Αρχικά, η γυριστή κεφαλιά του Σιαμέτη ανάγκασε στον Σταμέλο να εκτιναχθεί και να την στείλει στο οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλιξη της επίθεσης ο Μπραχόλι πήρε το «ριμπάουντ» και σούταρε από δεξιά στην μικρή περιοχή με το δεξί, με τον γκολκίπερ των Κυανόλευκων να πέφτει στα δεξιά του με εκπληκτική απόκρουση και να σώζει και πάλι την εστία του.

Ο Πάρης Σταμέλος βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα

Μία κεφαλιά του Τσάμη που έφυγε άουτ και μία σέντρα – σουτ του Αραμπατζή με την ίδια κατάληξη ήταν οι μοναδικές στιγμές που σημειώθηκαν μέχρι το δεύτερο γκολ του Ρήγα στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Γουτούλης σούταρε από αριστερά στην περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο απέναντι δοκάρι με τον Φούκη να σημειώνει στην επαναφορά από κοντά το 2-0.

Να σημειωθεί πως την άγουσα για τα αποδυτήρια με κόκκινη κάρτα πήρε ο Καραλόπουλος στο 93ο λεπτό. Παράλληλα, πριν την έναρξη της αναμέτρησης τιμήθηκε εκ μέρους της ΤΕΔ της ΕΠΣΘ και της ίδιας της Ένωσης δια του Γιώργο Παναγόπουλου, ο διαιτητής, Βαγγέλης Κόκκαλης. Το παιχνίδι στο Βελεστίνο ήταν το τελευταίο του ως εν ενεργεία επόπτης μετρώντας συνολικά 888 αγώνες σε 15 χρόνια καριέρας.

Β. Κόκκαλης και Γ. Παγωνόπουλος στην βράβευση του πρώτου

Συνθέσεις:

Ρήγας Φεραίος (Σταματίου): Σταμέλος, Ακριβούσης (76’ Μούσιας), Ράπτης, Χρ. Σταματίου, Σιαμέτης (46’ Κατσίκης), Κακάνης, Σουγκάρης, Γάρος, Αραμπατζής (82’ Μπόλκας), Καραγιάννης (63’ Φούκης), Κωνσταντέλλος (46’ Γουτούλης).

Αστέρας Ριζομύλου (Καψιώτης): Βίτσος, Λουφόπουλος, Δ. Αποστολίδης (56’ Γκατζούνας), Π. Αποστολίδης, Σεσκλιώτης (56’ Καραπλιάγγος), Καραλόπουλος, Μαρούφ (56` Καρατζιώλης), Ξηρομερίτης, Σιαμέτης, Χαλιμούρδας (74’ Σταΐδης), Μπραχόλι (68’ Τσάμης).