ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το φάσμα αδυναμίας συμμετοχής δεν είναι αόριστο - Οι προτάσεις του 4ου ομίλου

Κραυγή αγωνιάς από τις ομάδες που απαρτίζουν τον 4ο όμιλο της Γ` Εθνικής - Με επιστολή τους στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, τονίζουν τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες των σωματείων λόγω κορωνοϊού καταθέτοντας προτάσεις που θα βοηθήσουν την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος
Το φάσμα αδυναμίας συμμετοχής δεν είναι αόριστο - Οι προτάσεις του 4ου ομίλου

Αναλυτικά:

ΑΠΟ: ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ 4ου ΟΜΙΛΟΥ Γ΄ΕΘΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣ: Τον ΠΡΟΕΔΡΟ της ΕΠΟ κ Ευάγγελο Γραμμένο

Κοινοποίηση: Υπεύθυνο ΕΠΟ για Γ ΈΘΝΙΚΗ κ. Βίνερ

Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,

Σίγουρα δεν κομίζουμε "γλαύκας ες Αθήνας" αναφέροντας πως όπως όλη η ελληνική κοινωνία έτσι και ο Αθλητισμός πλήττεται από τις συνέπειες της πανδημίας του COVIC-19. Και πολύ περισσότερο το Ποδόσφαιρο, ένα άθλημα που η "εξέδρα" δεν είναι μόνο "ο 12ος παίκτης" και ο εμψυχωτής του, αλλά -κυρίως- ο αιμοδότης του!

Ως Πρόεδροι των Σωματείων του 4ου Ομίλου της Γ` Εθνικής, θέλουμε όμως να σταθούμε ιδιαίτερα στα προβλήματα που τα -αναγκαία- μέτρα προφύλαξης και πρόληψης από τον ιό, προκαλούν στο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο και την Γ Εθνική, το Πρωτάθλημα της οποίας διοργανώνει η υπό την διοίκησή σας ΕΠΟ.

Κύριε Πρόεδρε, το πρώτο που πρέπει να τονίσουμε ότι εμείς ως οι επικεφαλής των Ομάδων που απαρτίζουν τον 4ο Όμιλο , είμαστε αποφασισμένοι και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα τηρήσουμε ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΑΘΜΟ το Πρωτόκολλο διεξαγωγής των Αγώνων, όπως έχει ανακοινωθεί. Και θα το κάνουμε διότι αφορά τα παιδιά μας, αφορά τις οικογένειες μας, αφορά τις κοινωνίες που ζούμε, αφορά εμάς τους ίδιους!

Ωστόσο η απουσία θεατών από τους αγώνες της Γ Εθνικής στερεί από τις Ομάδες έναν οικονομικό πόρο - τον βασικό και σταθερό- με αποτέλεσμα να ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ όλοι οι σχεδιασμοί μας, όλοι οι προϋπολογισμοί μας. Οι Ομάδες της Γ` Εθνικής, σύλλογοι ως επί το πλείστον με έδρα μικρές κωμοπόλεις της Περιφέρειας, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ το πλεονέκτημα απόκτησης εσόδων ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ή ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, όπως οι άλλες κατηγορίες πάνω από αυτήν. Ούτε έχουν χορηγούς εταιρείες με επιχειρηματική δράση μεγάλη- κυρίως είναι αυτοαπασχολούμενοι εργοδότες, χτυπημένοι και αυτοί από την Πανδημία.

Και ενώ τα έσοδα είναι "στο μηδέν", τα έξοδα τρέχουν- σταθερά: Όλες οι Ομάδες μας καλούνται να πληρώσουν περί τα 1.000 ευρώ για έξοδα Διαιτησίας - Παρατηρητών σε κάθε αγώνα (εναλλάξ), έχουν έξοδα μετακίνησης, προπονητών, διατήρησης Ακαδημιών για Παιδιά/Νέους, ιατρικής παρουσίας, αναγκαίες και αναπόφευκτες φυσιοθεραπείες, αθλητικό ιματισμό, συντήρηση γηπέδων, άλλα έξοδα ποδοσφαιριστών κ.λπ. και πάρα πολλά απρόβλεπτα που γνωρίζετε ότι προκύπτουν. Η ερασιτεχνική Γ` Εθνική είναι στην πράξη, ο "αιμοδότης" με πολλούς ποδοσφαιριστές και των Επαγγελματικών κατηγοριών να προέρχονται από αυτή καθώς οι ομάδες της διατηρούν και τμήματα Υποδομών και κρατούν ζωντανό το άθλημα σε μικρά μέρη της χώρας μας.

Πως όμως θα τα βγάλουμε πέρα;

Το φάσμα της ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ δεν είναι κάτι αόριστο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΝΟ! Ήδη αρκετοί Σύλλογοι της Γ` Εθνικής (Πρωταθλητές και Δευτεραθλητές) - και από τον Όμιλό μας - ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στα ΠΟΛΛΑ ανελαστικά ΕΞΟΔΑ και την έλλειψη προοπτικής ΕΣΟΔΩΝ! Οι ίδιες σκέψεις, δεν σας κρύβουμε , βασανίζουν και πολλούς άλλους Συλλόγους - σε όλους τους Ομίλους!. Η κρίση είναι ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ και θα είναι τραγικό μεσούντος του Πρωταθλήματος οι "μαύρες" ειδήσεις για ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ, να "σκεπάζουν" τα ρεπορτάζ από το αγωνιστικό μέρος του πιο όμορφου Αθλήματος! Το χτύπημα του Ποδοσφαίρου θα είναι τεράστιο και θα δηλητηριάσει όλο τον κορμό του αθλήματος, με οδυνηρές συνέπειες.

ΠΌΣΟ ΘΑ ΑΝΤΈΞΟΥΜΕ Εμείς συναντηθήκαμε, τα είπαμε όλα αυτά, τα εξετάσαμε και είδαμε τις δυσκολίες!

Κύριε Πρόεδρε, αντιλαμβανόμαστε ότι όλα αυτά δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει η ΕΠΟ ως διοργανώτρια Αρχή. Εμείς οι Πρόεδροι των Ομάδων που συμμετέχουμε στον 4ο Όμιλο της Γ Εθνικής ( Αν. Στερεά και μέρος της Θεσσαλίας), ανταλλάξαμε απόψεις και σας προτείνουμε ορισμένα μέτρα - ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΆ και ΕΦΙΚΤΑ κατά την κρίση μας- και σας καλούμε να τα υιοθετήσετε και να τα υποστηρίξετε- για να αποφύγουμε ΕΓΚΑΙΡΑ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ :

-Να επανεξεταστεί η απόφαση για την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδά μας, με τήρηση αυστηρών ορίων, όπως η κάλυψη ΜΟΝΟ του 30% -40% των θέσεων καθημένων.

-Να καλύψει η ΕΠΟ, ως διοργανώτρια Αρχή, τα έξοδα Διαιτησίας και Παρατηρητών.

-Να λάβετε μέριμνα ελαχιστοποίησης και τυχόν άλλων εξόδων των Ομάδων μας που σχετίζονται με την ΕΠΟ.

Θέλουμε να τονίσουμε και πάλι ότι οι Σύλλογοί μας θα συμβάλλουμε στην ΑΨΟΓΗ και ΑΣΦΑΛΗ διεξαγωγή του Πρωταθλήματος στον Όμιλό μας. Θα τηρήσουμε όλα τα μέτρα για τον COVID-19. Θα κινηθούμε, ως αθλητικά σωματεία. στο πλαίσιο των Κανονισμών και του "ευ αγωνίζεσθαι".

Ευχόμαστε καλή εξέλιξη και επιτυχία στο έργο σας και την ασφαλή ολοκλήρωση όλων των Πρωταθλημάτων με όλους μας υγιείς, προσδοκώντας να λάβετε υπόψιν σας ΚΑΙ τις προτάσεις μας, επ’ ωφελεία ΚΑΙ του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου.

Με εκτίμηση

Οι Πρόεδροι των Συλλόγων

ΑΛΜΥΡΟΥ,

Δημος Περπερίδης

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ.

Φάνης Φιλίππου

ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

Κώστας Τσακανίκας

ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Αναστάσιος Δεληζήσης

ΔΙΑΓΟΡΑ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ,

Αθανάσιος Πρασσάς

ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ

Γιώργος Στούπας

ΘΗΣΕΑ ΑΓΡΙΑΣ

Νικόλαος Αραμπατζής

ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ,

Βαγιάννης Γιάννης

ΟΠΟΥΝΤΙΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ,

Μιχάλης Ευθυμίου

ΥΠΑΤΟΥ,

Κώστας Περαντάκος

ΦΩΚΙΚΟΥ,

Δημήτριος Καραγιάννης