ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τιμάται για την προσφορά του ο Δρ. Δημήτριος Καραμπερόπουλος

Ο ιατρός και πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών - Βελεστίνου Ρήγα, Δημήτριος Καραμπερόπουλος, θα τιμηθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά για τα 30 χρόνια έρευνας στην Ιστορία της Ιατρικής και τον Ρήγα Βελεστινλή
Τιμάται για την προσφορά του ο Δρ. Δημήτριος Καραμπερόπουλος

Με την συμπλήρωση 30 χρόνων (1990-2020) έρευνας του Δρ. Δημητρίου Καραμπερόπουλου στην Ιστορία της Ιατρικής και τον Ρήγα Βελεστινλή διοργανώνεται τιμητική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Πειραιά (Βούλγαρη 50, όπισθεν του Ιερού του Ναού) την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 7.30 μ.μ.

Στην τιμητική αυτή εκδήλωση συμμετέχουν:

Ο κ. Γεώργιος Λεοντσίνης, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα παρουσιάσει τις έρευνες και μελέτες του τιμωμένου για την ζωή και τα έργα του Ρήγα Βελεστινλή, που συνέβαλλαν καθοριστικά στην κατανόηση του στρατηγικού σχεδίου της επανάστασής του.

Ο κ. Νικόλαος Καλοσπύρος, Επισκέπτης Καθηγητής Πανεπιστημίου (Ιστορία και Ερευνητική της Κλασσικής Φιλολογίας), θα αναφερθεί στις έρευνες και μελέτες του τιμωμένου στην Ιστορία της Ιατρικής της εποχής του Νεοελληνικού Διαφωτισμού και στους ιατρούς της αρχαιότητας, Ιπποκράτη και Γαληνό.

Η κ. Αργυρούλα Ιντζεσίλογλου, Δρ. Αρχαιολογίας, επί τιμή Προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, θα μιλήσει για την διοργάνωση από τον τιμώμενο των επτά Διεθνών Συνεδρίων "Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγα" και την έκδοση των Πρακτικών τους, που συνέβαλαν σημαντικά στην παρουσίαση των ερευνών για τις αρχαίες Φερές καθώς και το νεότερο Βελεστίνο.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και η κ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Νίκος Δ. Σαμπαζιώτης υπεύθυνος των εκδόσεων "Αρχονταρίκι".