ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΛΜΕ: Αγώνας για την ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία

Κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ασκεί η ΕΛΜΕ Μαγνησίας με ανακοίνωση της, αναφορικά με την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία
ΕΛΜΕ: Αγώνας για την ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία

Επισημαίνει ότι δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους και ειδικά η κυβέρνηση ακολουθεί μία "επικοινωνιακή πολιτική με τον τραγέλαφο των μασκών και των παγουρίνο".

Σημειώνεται ότι στη Μαγνησία με βάση τα τελευταία στοιχεία από το myschool το 64% των τμημάτων των ΓΕΛ, το 66% των τμημάτων των Γυμνασίων και το 45% των τμημάτων των ΕΠΑΛ έχουν πάνω από 20 μαθητές και συνεχίζουν να υπάρχουν 11 τμήματα με 27 μαθητές. Η ΕΛΜΕ επισημαίνει ότι το προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί ενώ και μετά τη δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών, υπάρχουν περίπου 50 κενά εκπαιδευτικών εκτός των κενών στο Μουσικό Σχολείο, που καλύφθηκαν σε πολύ μικρό βαθμό.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι ο Διευθυντής Β`θμιας Εκπαίδευσης ενώ έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης, εντούτοις δεν αναφέρεται καθόλου στο θέμα. Τέλος καλεί όλους να συνδράμουν στην άμεση επίλυση των προβλημάτων και ζητά:

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα μέχρι 15, ανάλογα και με το μέγεθος της αίθουσας.
  • Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των έκτακτων αναγκών και μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών σε προσωπικό
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων
  • Μαζικά δωρεάν τεστ κορωνοϊού για μαθητές και εκπαιδευτικούς
  • Ενίσχυση των υγειονομικών υπηρεσιών. Υποστηρίζουμε το αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου για εφοδιασμό του Νοσοκομείου με μοριακό αναλυτή εξετάσεων για κορωνοϊό.

πηγή: ΕΡΤ Βόλου