ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δυναμικό ξεκίνημα!

Με φόρα από το Κύπελλο, ο Ρήγας Φεραίος σημείωσε το "2χ2" στο ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων, επικρατώντας με σκορ 1-0 του υπολογίσιμου και φέτος Τοξότη στο βοηθητικό του ΕΑΚ για την πρεμιέρα της Α’ ΕΠΣΘ
Δυναμικό ξεκίνημα!
Ο Θανάσης Αραμπατζής αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό των "κυανόλευκων" στην επίθεση, σημειώνοντας το νικητήριο γκολ στο 54ο λεπτό με πέναλντι που κέρδισε ο ίδιος

Παραλίγο να πληρώσουν τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου οι Βελεστινιώτες που απώλεσαν σωρεία ευκαιριών για να διευρύνουν το προβάδισμα και χρειάστηκαν μία εκπληκτική απόκρουση του Σταμέλου στην τελευταία φάση της αναμέτρησης προκειμένου να ξεκινήσουν με το δεξί και στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Κώστα Σταματίου παρουσιάστηκε διαβασμένη, συμπαγής αμυντικά και με στόχο να "χτυπήσει" στοχευμένα στην επίθεση. Απείλησε τον Μπράνο μόλις στο 2ο λεπτό με τον τερματοφύλακα του Τοξότη να εξουδετερώνει το απευθείας χτύπημα φάουλ του Αραμπατζή, ενώ δευτερόλεπτα λεπτό μετά μία κεφαλιά με καλές προϋποθέσεις του Πάσχου έφυγε άουτ. Ο Τοξότης ισορρόπησε την κατάσταση και πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αλλά εκτός από ένα σουτ του Μάστορα στο 19’ που κατέληξε εκτός εστίας, δεν δημιούργησε άλλο ουσιαστικό κίνδυνο στο πρώτο μέρος.

Φίλοι και παίκτες των Κυανόλευκων στο ΕΑΚ

Στο 25ο λεπτό ο Αραμπατζής επιχείρησε ωραία ατομική ενέργεια σουτάροντας στο τέλος από το ύψος της περιοχής όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Σουγκάρη από δεξιά στην περιοχή, ύστερα από "τριγωνική επίθεση" με τους Πάσχο και Γάρο.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε εννέα λεπτά μετά τη σέντρα για την επανάληψη. Ο Αραμπατζής διέσχισε κάθετα το γήπεδο σε αντεπίθεση, έπαιξε ωραίο "1-2" με τον Πάσχο για να βρεθεί απέναντι από τον Μπράνο, με τον Νταγκούλη να τον ανατρέπει. Ο ταχύτατος εξτρέμ του Ρήγα ανέλαβε το χτύπημα κι έστειλε τη μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία του Μπράνου, ο οποίος μάντεψε σωστά αλλά δεν ήταν δυνατό να την φτάσει.

Μάλιστα, λίγο μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι ανησύχησαν ξανά την άμυνα του Τοξότη, με τον Καραγιάννη στο 58’ να δέχεται την ασίστ του Πάσχου σουτάροντας από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα όμως να περνά έξω από το αριστερό δοκάρι, άουτ.

Οι γηπεδούχοι θέλανε να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή αλλά ο Ρήγας... δεν τους άφηνε. Δύο μακρινά σουτ από Καψιώτη (84’) και Σκλαπάνη (89’) δεν είχανε την κατάληξη που θα ήθελαν για να φτάσουμε σε ένα κρεσέντο χαμένων ευκαιριών από πλευράς "κυανόλευκων". Με τον Τοξότη να έχει βγει σχεδόν όλος μπροστά και να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο εξαιτίας τραυματισμού, ο Ρήγας Φεραίος σπατάλησε σε μικρό διάστημα (89’-90+3’)… υπερκλασικές ευκαιρίες για γκολ με τους Κωνσταντέλλο και Καρακίτσιο (σε τρεις περιπτώσεις).

Ωστόσο, το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει και ο Τοξότης είχε την ευκαιρία να φέρει για μία τελευταία φορά την μπάλα στην απέναντι περιοχή, με πλάγιο άουτ από δεξιά. Η κεφαλιά από παίκτη του Ρήγα προς τα πίσω έβγαλε μόνο του τον Δενελάβα στην μικρή περιοχή, αυτός εξ επαφής με νέα κεφαλιά θεώρησε ότι θα ισοφαρίσει αλλά ο Σταμέλος είχε αντίθετη άποψη και αντιδρώντας ενστικτωδώς έπεσε στα δεξιά του ανακόπτοντας την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα, η οποία βρήκε και στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Πλέον, ο Ρήγας στρέφει την προσοχή του στον Αστέρα Ριζομύλου, τον οποίο υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική στο Βελεστίνο, μετρώντας ήδη δύο εκτός έδρας νίκες (1-3 τον Πανιώνιο στο Κύπελλο και σήμερα) στο ξεκίνημα της σεζόν.

Συνθέσεις:

Τοξότης (Χρυσοχού):  Mπράνος , Καψιώτης, Ιωάννου, Νταγκούλης, Γεωργουλάκος, Σκλαπάνης, Λέτσος (67’ Μπαρμπούτας), Χονδρογιάννης, Δενελάβας, Κωνσταντάκος [30’ Ντίτσιος (46’ Δεμίρης)], Μάστορας, (78’ Σαρρής).

Ρήγας Φεραίος (Σταματίου): Σταμέλος, Κακάνης, Ράπτης, Χρ. Σταματίου, Ακριβούσης, Σουγκάρης, Σταματόπουλος (74’ Φιλοσόγλου), Αραμπατζής (82’ Γουτούλης), Γάρος, Καραγιάννης (64’ Καρακίτσιος), Πάσχος (74’ Κωνσταντέλλος).

Διαιτητές: Θεοχάρης, Σφυρής, Δ. Σακκάς.