ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δείγμα θετικό παρά την ήττα

Μπορεί να... χάλασε το σκορ (1-2) στην τελευταία φάση του αγώνα, ωστόσο ο Διαγόρας Στεφανοβικείου έδειξε καλά δείγματα γραφής απέναντι σε μία ομάδα που αναμένεται να κάνει πρωταθλητισμό στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής
Δείγμα θετικό παρά την ήττα
Ο Γιάννης Κυρίτσης σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ και το αφιερώνει

Ο Στέλιος Αρσένος επέλεξε το Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου ως έδρα διεξαγωγής του φιλικού σκεπτόμενος από τώρα την πρεμιέρα (11/10) του πρωταθλήματος, που θα βρει τον σύλλογο του Στεφανοβικείου στα Ψαχνά Ευβοίας. Όσον αφορά τον αντίπαλο, φέτος θα συμμετέχει σε διαφορετικό όμιλο (3ο), με το σύνολο του Απόστολου Στύλου, εντούτοις, να ετοιμάζεται ξανά για πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τον αγώνα με στόχο να πιέσουν ψηλά ώστε να μην αφήσουν χώρο για δημιουργία στους τεχνίτες αντιπάλους. Μέχρι και το πρώτο 15λεπτο το κατάφεραν. Μάλιστα, βρήκανε και μία καλή στιγμή σε εκείνο το σημείο με τον Κουρούμαλο να σεντράρει από αριστερά και τον Γιάννη Κυρίτση στο πρώτο δοκάρι να μην κάνει το πλασέ όπως θα ήθελε, υπό την πίεση βέβαια και του αμυντικού.

Η Βελεστινιώτισσα Ελευθερία Κουβάτα ήταν η Α` βοηθός στον αγώνα

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, απείλησαν αρχικά στο 16’ με τον Αποστολίδη να αντιδρά σωστά σε σουτ του Κυπαρίσση μέσα από την περιοχή, κάτι που δεν μπόρεσε να καταφέρει τέσσερα λεπτά αργότερα. Οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν ωραία, ο Γκίκας από τα δεξιά βρήκε τον Αλεξίου στην "καρδιά" της περιοχής με τον υψηλόσωμο φορ να πλασάρει γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερη πίεση, ανοίγοντας έτσι το σκορ (0-1).

Οι "μελανόλευκοι" έβγαλαν αντίδραση, κυρίως μέσω της πίεσης στο γήπεδο του αντιπάλου. Αρχικά, στο 32` ο Μπλέντι έκλεψε την μπάλα έξυπνα αλλά στην προσπάθειά του να σουτάρει γλίστρησε. Σε παρόμοια φάση στο 44ο λεπτό, ο Γιάννης Κυρίτσης έκλεψε την μπάλα εκτός περιοχής από τα αριστερά κι επιχείρησε ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ με το δεξί, με την μπάλα να παίρνει ιδιαίτερη τροχιά. Ο Ζωγράφος απλώς παρακολουθούσε, την είδε να περνά από πάνω του καταλήγει στο αριστερό «παραθυράκι» για την ισοφάριση (1-1).

Μία κεφαλιά του Κυπαρίσση που κατέληξε άουτ ήταν η τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Η επανάληψη δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας όσον αφορά τουλάχιστον την δημιουργία φάσεων. Ελάχιστες στιγμές εκατέρωθεν μπροστά στα δύο καρέ, με τον Διαγόρα να επιχειρεί να επιτεθεί κυρίως μέσω αντεπιθέσεων.

Όμως, το τέλος επεφύλασσε ακόμα ένα τέρμα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κι έπειτα από –αχρείαστο- κόρνερ για την Καρίτσα, έγινε μία κεφαλιά-πάσα από το δεύτερο στο πρώτο δοκάρι με τον Κωτσιόπουλο να επιχειρεί ένα ωραίο γυριστό που του βγήκε. Η μπάλα έσκασε με δύναμη στο έδαφος για αναναπηδήσει καταλήγοντας στην εσωτερική οροφή της εστίας για το 1-2.

Πανηγύρισαν τελευταίοι οι παίκτες της Καρίτσας

Να σημειώσουμε πως η "πρόβα τζενεράλε" για την ομάδα του Στεφανοβικείου, που συνεχίζει να αναζητεί ενίσχυση κι εμβάθυνση του ρόστερ, θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με αντίπαλο τον Θησέα Αγριάς.

Συνθέσεις: 

Διαγόρας: Αποστολίδης, Καραμπούζης, Λάιος, Σπαθής, Κουρούμαλος, Ζενούνης, Θ. Κυρίτσης, Μπλέντι, Κουβελάς, Γ. Κυρίτσης, Αναστασίου.

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι: Παναγιωτόπουλος, Καραμανλής, Γαλανόπουλος, Παπαγεωργίου, Σιόβας, Καλιακούδας.

ΑΕ Καρίτσας: Ζωγράφος, Κωτσιόπουλος, Κυρτέγος, Κυπαρίσσης, Λαγδάρης, Δημητρίου, Παπαϊωάννου, Γκίκας, Καραγκούνης, Παλαιοπάνος, Αλεξίου.

Αγωνίστηκαν και οι: Λαμπίρης, Πασχόπουλος, Μιρτολάρι, Καλαϊτζής, Δημητρουλόπουλος, Δεληγιάννης, Χασιώτης.

Διαιτητές: Γ. Τασιόπουλος, Ε. Κουβάτα, Α. Τριφωνίδης.