ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνα αρνητική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για την μονάδα επεξεργασίας απορριμάτων

Ομόφωνα αρνητική εισήγηση για την δραστηριότητα μονάδας μηχανικής επεξεργασίας μεταλλικών και μη μεταλλικών απορριμάτων στην Β. ΒΙ.ΠΕ. έβγαλε το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου
Ομόφωνα αρνητική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για την μονάδα επεξεργασίας απορριμάτων

Να αναφέρουμε, πως θα ήτανε σωστό οι πολίτες να ενημερωθούν αναλυτικά με τη σειρά τους για την δραστηριότητα καθώς και για τους λόγους που απορρίφθηκε (οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις συνδέονται με την δημόσια υγεία) αλλά και σε τι ενέργειες σκοπεύει να προχωρήσει ο Δήμος, εφόσον γνωμοδοτεί ομόφωνα αρνητικά, στα επόμενα στάδια και σε επίπεδο Περιφέρειας, αρμόδιου Υπουργείου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση για την απόφαση στην Διαύγεια, στην συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης:

O Πρόεδρος, εισηγούμενος, το 14ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ενημέρωσε το σώμα ότι:

Στο Δήμο, έχει υποβληθεί το 225735 /09-09-2020 έγγραφο από τη Γραμματεία Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας , με το οποίο μας ενημερώνει ότι έχει διαβιβαστεί σ’ αυτή, φάκελος Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την δραστηριότητα «Μονάδα μηχανικής επεξεργασίας μεταλλικών και μη μεταλλικών απορριμμάτων» φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας «VOLOS RECYCLING CENTER A.E.» που πρόκειται να λειτουργήσει στη Β’ ΒΙ.ΠΕ Βόλου, στη Δ.Κ. Βελεστίνου, στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, της Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Με το ίδιο έγγραφο, μας ζητάει να ενημερώσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και το Συμβούλιο της Κοινότητας, να εκφράσουν τη γνώμη τους.

Έχοντας υπόψη ότι Πάγια θέση μας, είναι η μη έγκριση των ανάλογων εισηγήσεων, προτείνεται να μην εγκριθεί η παρούσα δραστηριότητα που αναφέρεται παραπάνω.

Τέλος ο Πρόεδρος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του τα ανωτέρω, τις διατάξεις του άρθρου 96 του Ν. 3463/2006, και μετά από διαλογική συζήτηση,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Δεν εγκρίνει την δραστηριότητα «Μονάδα μηχανικής επεξεργασίας μεταλλικών και μη μεταλλικών απορριμμάτων», φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας «VOLOS RECYCLING CENTER A.E.», που πρόκειται να λειτουργήσει στη Β’ ΒΙ.ΠΕ Βόλου, στη Δ.Κ. Βελεστίνου , στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, της Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.