ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαζικά καλέσματα συμπαράστασης στον Νίκο Αγγελή

Δικάζεται για τις κινητοποιήσεις στο μπλόκο του Αερινού το 2017 - Οι ανακοινώσεις για παράσταση στο Δικαστήριο από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Μαγνησίας, τον Σύλλογο Συνταξιουχικών οργανώσεων Μαγνησίας, το Σωματείο Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας και τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας
Μαζικά καλέσματα συμπαράστασης στον Νίκο Αγγελή

Η Ομοσπονδία καλεί την Παρασκευή στις 9 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια Βόλου.

"Η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων μας, του αναφαίρετου δικαιώματός μας να αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές που μας πετούν από τα χωράφια μας και το βιος μας θα πέσει στο κενό. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η αγροτιά που μάχεται στα μπλόκα για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω", τονίζει η Ομοσπονδία και προσθέτει: "Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ακόμα πιο μαζικά, με πιο μεγάλο πείσμα, πιο δυνατά κι αποφασιστικά, οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στους συλλόγους μας, μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό".

Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου στις 25 Σεπτεμβρίου όπου δικάζεται ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής κατηγορούμενος για τις κινητοποιήσεις στο μπλόκο του Αερινού το 2017 καλεί ο Σύλλογος Συνταξιουχικών οργανώσεων Μαγνησίας με σημερινή του ανακοίνωση

Επιπλέον εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους στους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της πόλης και του Νομού Καρδίτσας, των Φαρσάλων και του Αλμυρού, που λόγω των μεγάλων πλημμυρών που ακολούθησαν τώρα βιώνουν την ανυπολόγιστη καταστροφή σε καλλιέργειες, καθώς σχεδόν ολόκληρος ο κάμπος βυθίστηκε στο νερό. Αποδίδουν δε ευθύνες στους κυβερνώντες διαχρονικά για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Καθαριστριών 

Δεν φτάνει που κάθε χρόνο οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν τις βάρβαρες αντιαγροτικές πολιτικές της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που τους οδηγούν στο ξεκλήρισμα, τους διώχνει από τον τόπο τους, για να τους πετάξει στον «καιάδα» της ανεργίας, στο αντιπαραγωγικό «κοινωνικό περιθώριο».

Και από την άλλη συνεχίζονται ασταμάτητα τα νέα αγροτοδικεία, που ξεκίνησαν από τις όλες προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως είναι συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επί κυβέρνησης του, σχηματίστηκε η δικογραφία την οποία η ΝΔ αξιοποιεί για την καταστολή του αγώνα τους, για να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους αγρότες.

Την Παρασκευή, 25/9/2020 στο πρωτοδικείου Βόλου θα γίνει ακόμα μια τέτοια δίκη του συνάδελφου αγρότη Νίκου Αγγελή, που πρωτοστάτησε στην οργάνωση του αγώνα των αγροτών της περιοχής Μαγνησίας για τα αυτονόητα, όπως ν’ αγωνιστούν ενάντια στη αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και για την υψηλή φορολογία.

Το Σωματείο Καθαριστριών/των πήρε την απόφαση να συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια Βόλου, στις 10:00 το πρωί και καλεί τους συναδέλφους τους να πάρουν μέρος και να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση που έχει ανάγκη το λαϊκό κίνημα στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Από τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας