ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταλήψεις σε σχολεία της Μαγνησίας και στο ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου

Υπό κατάληψη τελούν πάνω από 25 σχολικές μονάδες στην Μαγνησία
Καταλήψεις σε σχολεία της Μαγνησίας και στο ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου
Εικόνα αρχείου

Όσον αφορά το ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου, σύμφωνα με την Διεύθυνση παραδόθηκε σήμερα αίτημα από τους μαθητές κατά της χρήσης μάσκας στους χώρους του σχολείου.

Ο διευθυντής του ΕΠΑ.Λ., Βάιος Λιαπόπουλος, σε δήλωσή του "εκφράζει τη δυσαρέσκειά του διότι οι μαθητές ίσως δεν έχουν κατανοήσει τη χρήση μάσκας ως μέθοδο αναχαίτισης της διάδοσης του κορωνοϊού".

Όπως τονίζει, "σε αυτή τη φάση το σχολείο χρειάζεται ως συμμάχους τους γονείς των μαθητών και περιμένει να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους στη σωστή χρήση μάσκας, στην αναγκαιότητά της και στην κατανόηση των συνεπειών της μη χρήσης της".

Τέλος, αναφέρει πως "την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν και σεμινάρια στο σχολείο από ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου για τη χρήση της μάσκας.

Όλοι μας ενδεχομένως να δυσφορούμε αλλά είναι περισσότερα αυτά που έχουμε να χάσουμε όντας εκτός σχολείου".

Ακόμη, όπως διαβάζουμε στο e-thessalia.gr., o Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας,  Χαράλαμπος Σταχτέας τόνισε πως "υπάρχουν δύο κοινά αιτήματα που αναφέρουν οι μαθητές σε όλα τα σχολεία. Το πρώτο είναι ότι δυσφορούν και δεν μπορούν να φορούν για τόσες ώρες την μάσκα μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας και το δεύτερο είναι ότι ευρισκόμενοι μέσα σε τμήματα με πολλούς άλλους μαθητές υπάρχει ο κίνδυνος να κολλήσουν τον ιό σε άτομα της οικογένειάς τους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και σε παππούδες. Παράλληλα υπάρχουν και άλλα επιμέρους αιτήματα ανάλογα με το κάθε σχολείο".