ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτες βοήθειες: Γνώσεις ζωής στο Στεφανοβίκειο

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Αριστοτέλης" και την Λέσχη Ειδικών δυνάμεων - Εθελοντική Διασωστική ομάδα Ν. Μαγνησίας, πραγματοποίησε την Τετάρτη (9/9) μαθήματα πρώτων βοηθειών, στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Στεφανοβικείου
Πρώτες βοήθειες: Γνώσεις ζωής στο Στεφανοβίκειο

Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου αναφέρει, Αντωνία Χασιώτη, δήλωσε σχετικά: "Στόχος μας είναι η εκπαίδευση των δημοτών και η δημιουργία ομάδων ανά κοινότητα ώστε να είναι εφικτή η σωστή χρήση του εξωτερικού απινιδωτή. O αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής είναι συσκευή, που αν εφαρμοστεί άμεσα στον θώρακα του ανθρώπου που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή και γενικά αρρυθμίες καρδιάς, αφού αναλύσει τον καρδιακό ρυθμό, με βάση ειδικό λογισμικό που διαθέτει, να αναγνωρίσει τις επικίνδυνες αρρυθμιολογικές καταστάσεις και να προβεί σε απινίδωση, επαναφέροντας τον καρδιακό ρυθμό.

Με αυτό τον τρόπο η χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή αυξάνει θεαματικά την πιθανότητα επιβίωσης μετά από καρδιακή ανακοπή. Η χρήση κάθε απινιδωτή θα γίνεται από εθελοντές χρήστες που θα παρακολουθήσουν την απαιτούμενη εκπαίδευση στον τόπο τους μέσω των προγραμμάτων του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ και θα λάβουν τη σχετική πιστοποίηση χρήσης".

Ο Πολιτιστικός σύλλογος προσέλκυσε τους δημότες του Στεφανοβικείου στέλνοντας το μήνυμα: "Η γνώση σώζει. Η γνώση συνεχίζεται", όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Αθανάσιος Βλάχος και θα ακολουθήσει επόμενη δράση, ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί εκπαιδευμένη τοπική ομάδα.

Οι πρώτες βοήθειες διαπνέονται από την επιθυμία να είμαστε χρήσιμοι στους άλλους. Δεν είναι υποχρέωση αλλά μπορεί να σώσει μια ζωή.

Η οξεία απειλή της ζωής ενός ανθρώπου πολύ συχνά, αφορά εκείνα τα πρώτα κρίσιμα λεπτά πριν και κατά τη διακομιδή του σε κάποιο νοσοκομείο. Η προσφορά άμεσης και αποτελεσματικής βοήθειας αλλάζει σημαντικά την πρόγνωση του ασθενούς.

Στην εκδήλωση συμμετείχε & η γενική ιατρός του Στεφανοβικείου, κ. Κατερίνα Παπατόλιου, η οποία κατέγραψε απλές οδηγίες πρώτων βοηθειών και μοιράστηκαν σε όσους παρακολούθησαν την εκπαίδευση.

Ευχαριστούμε θερμά για άλλη μια φορά τη Λέσχη Ειδικών δυνάμεων - Εθελοντική Διασωστική ομάδα του Ν. Μαγνησίας για την εθελοντική προσφορά εκπαίδευσης προς τους Δημότες μας

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην εκπαίδευση χρήσης του εξωτερικού απινιδωτή να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Κέντρου Κοινότητας 2425023794 ώστε δημιουργηθούν ανάλογες εκπαιδεύσεις και σε άλλες κοινότητες του Δήμου μας.