ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Μεϊκόπουλος: Άνω των 20 μαθητών στο 60% των αιθουσών σε Γυμνάσια και Λύκεια Μαγνησίας

Με την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Μαγνησίας συναντήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Α. Μεϊκόπουλος: Άνω των 20 μαθητών στο 60% των αιθουσών σε Γυμνάσια και Λύκεια Μαγνησίας

Σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιεί με τις συλλογικότητες των εκπαιδευτικών της Μαγνησίας με θέμα το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων και τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες στις οποίες αυτό γίνεται λόγω πανδημίας, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, είχε στις 08/09/2020 συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Μαγνησίας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η Πρόεδρος της Ένωσης και αιρετός κ. Μαρία Γιαννουλή, η απελθούσα Γενική Γραμματέας κ. Διαλεχτή Τσιτούμη, ο Οργανωτικός Γραμματέας κ. Γιώργος Χαλκιαδόπουλος και το αιρετό μέλος κ. Σταύρος Κατσούρας.

Για μία ακόμη φορά εκφράστηκαν τα πάγια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας για μικρότερα τμήματα, περισσότερες αίθουσες, πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού, πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, διάθεση περισσότερων διαγνωστικών τεστ, με το Βουλευτή να τονίζει ότι στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει τις προχειρότητες, να ακούσει το εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας και να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτελεσματικότερη δυνατή διασφάλιση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών στην έναρξη και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ μετέφεραν στο Βουλευτή το κλίμα ανασφάλειας που υπάρχει τόσο στο εκπαιδευτικό προσωπικό της Β’βαθμιας όσο και στους Συλλόγους Γονέων, το οποίο εντείνεται από το γεγονός ότι δεν έχει γίνει κανένας προληπτικός έλεγχος στο εκπαιδευτικό και στο υπόλοιπο σχολικό προσωπικό πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συντάχθηκε σε κάθε τόνο δίπλα στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών της Β’βαθμιας εκπαίδευσης της Μαγνησίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι πιο επείγουσα από ποτέ η ανάγκη διάθεσης περισσότερων διαγνωστικών τεστ στα σχολεία, αλλά και προμήθειας μοριακού αναλυτή στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο για τη βέλτιστη υγειονομική κάλυψη των πολιτών της περιοχής στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.