ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για τον άντρα μου, πρώην Δήμαρχο, Δημοσιογράφο και Συγγραφέα Βασίλη Καραμπερόπουλο

Για τον άντρα μου, πρώην Δήμαρχο, Δημοσιογράφο και Συγγραφέα Βασίλη Καραμπερόπουλο

Πέρασε ένας χρόνος που έφυγες από κοντά μας. Ένας χρόνος πικρός και δύσκολος για τη γυναίκα σου τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου. Μας λείπεις πολύ. Θα σε θυμόμαστε με αγάπη, η οικογένειά σου.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον κόσμο, που σε εκτίμησε σαν άνθρωπο και με μεγάλη απλοχεριά σε ανέβασαν τόσο ψηλά, σαν Δήμαρχο για τρεις τετραετίες, πλούσιες σε έργα και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σαν δημοσιογράφος πρόβαλες το Βελεστίνο καταγράφοντας τα γεγονότα και τα νέα, μικρά και μεγάλα, για εξήντα ολόκληρα χρόνια. Ακούραστος και αγέροχος εργάτης, κυνηγώντας την είδηση. Σαν συγγραφέας έγραψες 10 βιβλία (7 και 3 ανέκδοτα) για την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, την κουλτούρα των κατοίκων, Περιβολιωτών, Σαρακατσανέων, Προσφύγων και ντόπιων, καθώς και τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας.

Άντρα μου, σε ευχαριστώ για τα χρόνια που ζήσαμε μαζί. Ήταν τόσο όμορφα και τόσο γεμάτα, για εμένα αξέχαστα. Να σου αφιερώσω το τραγούδι, που κάποτε το είχες αφιερώσει εσύ σε εμένα "και χίλια περιστέρια". Να είσαι καλά εκεί που βρίσκεσαι.

Η γυναίκα σου Βαγγελή.