ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αραίωση των τμημάτων όπου υπάρχει δυνατότητα

Με στόχο να γίνει αραίωση των μαθητών στα πολυπληθή τμήματα η ΕΛΜΕ Μαγνησίας ζητά από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να αξιοποιηθούν, όπου υπάρχουν, όλες οι διαθέσιμες αίθουσες
Αραίωση των τμημάτων όπου υπάρχει δυνατότητα

Για τον λόγο αυτό, αλλά και για την ομαλή  έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς , η ΕΛΜΕ Μαγνησίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το βασικό μέλημα όλων όσων εμπλέκονται αυτή την περίοδο είναι να ανοίξουν τα σχολεία, να μπουν οι μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία με ασφάλεια για τους ίδιους ,τις οικογένειες τους και τους εκπαιδευτικούς. Οι συνθήκες, όμως, κάτω από τις οποίες ανοίγουν φέτος τα σχολεία είναι ιδιαίτερα δύσκολες λόγω του κορονοϊού,της διασποράς του και του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων.

Η δωρεάν διασφάλιση ατομικών μέτρων προστασίας (μάσκες, απολυμαντικά, κ.λπ) για μαθητές, εκπ/τικους και για όσους απασχολούνται, καθώς και η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας των χώρων είναι αυτονόητη… Κατά κοινή όμως ομολογία όλων των ειδικών, ο ασφαλέστερος τρόπος προστασίας είναι η αποφυγή του συνωστισμού ειδικά σε κλειστούς χώρους…

Θεωρούμε επιβεβλημένο, τουλάχιστον σε όσες σχολικές μονάδες υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες, να αξιοποιηθούν για την αραίωση των μαθητών στα πολυπληθέστερα τμήματα.

Καλούμε τον Διευθυντή Εκπ/σης στο πλαίσιο του γενικού πρωτοκόλλου και των μέτρων που αυτό επιβάλλει για την προστασία από τον κορονοϊό να μεριμνήσει ώστε οι σχολικές μονάδες να προχωρήσουν άμεσα, όπου υπάρχει η δυνατότητα, σε αραίωση των τμημάτων. Οι πρόσθετες ανάγκες σε εκπ/τικούς που θα προκύψουν να καταγραφούν και να ζητηθεί από το υπουργείο η έγκαιρη κάλυψη τους με πρόσληψη αναπληρωτών.

Πηγή: ΕΡΤ Βόλου