ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαθήματα παροχής Πρώτων Βοηθειών στο Στεφανοβίκειο

Τα μαθήματα πρώτων βοηθειών του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου συνεχίζονται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στεφανοβικείου "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" και την Λέσχη Ειδικών δυνάμεων - Εθελοντική Διασωστική ομάδα του Ν. Μαγνησίας, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του Στεφανοβικείου στις 6 μ.μ, όπου η Λέσχη θα εκπαιδεύσει τους κατοίκους
Μαθήματα παροχής Πρώτων Βοηθειών στο Στεφανοβίκειο

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, στην παραπάνω δράση θα συμμετάσχει και η Γενική ιατρός του Περφερειακού ιατρείου Στεφανοβικείου.

Όσοι κάτοικοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα μπορούν να δηλώσουν στα μέλη του συλλόγου.

Είναι σημαντική η εκπαίδευση όλων των κατοίκων της περιοχής και για όλους εμάς είναι σημαντική η συνεργασία μας με τα νέα παιδιά του Πολιτιστικού συλλόγου.

Πρώτες βοήθειες είναι οι πρώτες ενέργειες που κάνουμε στον τόπο του ατυχήματος με οποιαδήποτε πρόχειρα μέσα διαθέτουμε, ώστε να σώσουμε τη ζωή του θύματος, να ανακουφίσουμε τον πόνο του και να προλάβουμε τυχόν επιδείνωση της κατάστασής του.

Οι πρώτες βοήθειες διαπνέονται από την επιθυμία να είμαστε χρήσιμοι στους άλλους. Δεν είναι υποχρέωση αλλά μπορεί να σώσει μια ζωή.

Η οξεία απειλή της ζωής ενός ανθρώπου πολύ συχνά, αφορά εκείνα τα πρώτα κρίσιμα λεπτά πριν και κατά τη διακομιδή του σε κάποιο νοσοκομείο. Η προσφορά άμεσης και αποτελεσματικής βοήθειας αλλάζει σημαντικά την πρόγνωση του ασθενούς. Σημασία όμως δεν έχει μόνο η εξειδικευμένη αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων αλλά και οι άμεσες πρώτες ενέργειες από απλούς πολίτες που πιθανά να παρευρίσκονται στο χώρο.

Σκοπός μας είναι ο Δήμος να τοποθετήσει εξωτερικούς απινιδωτές, προϋπόθεση, όμως, είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού και η δημιουργία ομάδας που θα εκπαιδευτεί σε αυτό το πολύτιμο έργο.

Σας περιμένουμε γιατί... η γνώση σώζει ζωές .

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που ορίζει το Υπουργείο Υγείας για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού (COVID-19).