ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Γιουρόπα Λιγκ: Ο πρώτος τελικός της πανδημίας

Σεβίλλη και Ίντερ αντιμέτωπες στον πρώτο τελικό στα χρόνια του κορωνοϊού - Απευθείας μετάδοση στις 22:00 από ΕΡΤ1 και Erts Sports HD
Γιουρόπα Λιγκ: Ο πρώτος τελικός της πανδημίας
Σεβίλλη και Ιντερ θα δώσουν τη δική τους παράσταση απόψε (22.00) στην Κολωνία, διεκδικώντας το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ, το οποίο φωτογραφίζει ο πρώην επιθετικός της Μπάγερν και της Εθνικής Γερμανίας, Λούκας Ποντόλσκι (φωτ. REUTERS)

Τελικός στα χρόνια του κορωνοϊού.

Σεβίλλη και Ιντερ θα δώσουν τη δική τους παράσταση απόψε (22.00) στην Κολωνία, διεκδικώντας το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ. Ενα ματς που θα μείνει στην ιστορία, όποιο και είναι το αποτέλεσμα, καθώς είναι ο πρώτος τελικός μεγάλης διοργάνωσης που διεξάγεται μέσα στην πανδημία, λίγα 24ωρα πριν από αυτόν του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ισπανοί και οι Ιταλοί έφτασαν στο τέλος ενός αρκετά περίεργου ταξιδιού. Με νοκ άουτ αγώνες, χωρίς θεατές, σε ουδέτερες έδρες. Ακόμα και έτσι πάντως, δεν μπορεί κάποιος να πει ότι οι δύο ομάδες που θα παραταχθούν στις δέκα το βράδυ στο "Rhein Energie Stadion" δεν άξιζαν να είναι εκεί.

Για τη Σεβίλλη του Τζουλέν Λοπετέγκι μοιάζει να είναι μία ακόμα μέρα στη δουλειά. Πέντε φορές έχει φτάσει έως εδώ στη διοργάνωση (2005-2006, 2006-2007, 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016) και τις πέντε έφυγε με την κούπα. Παράλληλα είναι αήττητη εδώ και 20 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στον ημιτελικό έστειλε σπίτι της τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από την άλλη, η Ιντερ έχει κατακτήσει το παλιό Κύπελλο ΟΥΕΦΑ τρεις φορές (1990-1991, 1993-1994, 1997-1998), ενώ είχε δέκα χρονιά να φτάσει σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Βέβαια, το 2010 υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο είχε κάνει δικό της το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά από τότε έχει περάσει καιρός. Οι νερατζούρι με τον Κόντε στον πάγκο είχαν ως στόχο το πρωτάθλημα, όμως οι 82 βαθμοί που συγκέντρωσαν δεν αρκούσαν για να περάσουν τη Γιουβέντους. Η απώλεια του τίτλου έφερε αρχικά γκρίνια και τον Κόντε ένα βήμα πριν από την απόλυση, όμως με προσωπική παρέμβαση του 28χρονου Κινέζου προέδρου Στίβεν Ζανγκ, παρέμεινε στον πάγκο. Στο Final-8 η Ιντερ παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη με αποκορύφωμα το 5-0 στον ημιτελικό κόντρα στη Σαχτάρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 4ος διαιτητής στον τελικό θα είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

πηγή: kathimerini.gr

Πιο διαβασμένα