ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το 1ο Volos Αλυκές by Night αφιερωμένο στον Κώστα Ρέππο

Ένας νέος αγώνας συμβολικής απόστασης 4 χιλιομέτρων που εμπνεύστηκε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου για να πραγματοποιεί προς το τέλος κάθε Αυγούστου, θα γίνει αυτή την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 20.00 με σημείο συνάντησης τον πεζόδρομο των Αλυκών
Το 1ο Volos Αλυκές by Night αφιερωμένο στον Κώστα Ρέππο

Πρόκειται για ένα event που κάθε χρόνο θα συνδυάζει τη διάδοση του αθλητισμού και του συνθήματος του συλλόγου "Τρέχουμε για την Υγεία", με τη διασκέδαση που θα ακολουθεί, ενώ λιγότερη έμφαση θα δίνεται στα χρονόμετρα και στις επιδόσεις.

Για φέτος βέβαια οι συνθήκες της διεξαγωγής θα έχουν αρκετούς περιορισμούς και χαμηλό αριθμό συμμετοχών, λόγω των μέτρων που ορίζει η Πολιτεία για τον covid. Ο ΣΔΥ Βόλου βρίσκεται σε επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και θα ανακοινώσει το πλαίσιο που θα τηρηθεί αυστηρά. Με τον ίδιο τρόπο ο ΣΔΥ Βόλου κατόπιν της επικοινωνίας με τη ΓΓΑ διεξήγαγε την 1η Αυγούστου με απόλυτη ασφάλεια τον 1ο Καραμάνειο Ορεινό Αγώνα Χανίων Πηλίου.

Το 1ο Volos Αλυκές by Night θα είναι αφιερωμένο στον πλέον άξιο δρομέα όλων των εποχών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, τον Κώστα Ρέππο, που εκτός όλων των άλλων τεράστιων επιτυχιών, το 1997 και το 1998 ήταν ο νικητής του Σπάρταθλου, κάτι που μόνο ένας ακόμη Έλληνας έχει καταφέρει, ο Γιάννης Κούρος. Ο Κώστας Ρέππος θα τρέξει τιμητικά, και θα βραβευθεί από τον σύλλογο. Την ασφάλεια της διαδρομής θα επιβλέπει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν.Μαγνησίας, πολύτιμος αρωγός σε κάθε εκδήλωση του ΣΔΥ Βόλου. Ο ΣΔΥΒ ευχαριστεί επίσης για την προσφορά του το ΦΥSIOΘΕRAPY Ελίνα Αντωνίου, Βάκχου 17, Αλυκές.

Οι διοργανώσεις που έρχονται

Μετά το διάλειμμα του Δεκαπενταύγουστου επαναρχίζουν οι αγώνες σε όλη την Ελλάδα, και ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο ορεινός αγώνας 50 μιλίων Rodopi Challenge, που θα γίνει το Σάββατο. Το "παρών" θα δώσουν 4 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου, οι Μπάμπης Δοδοντζίδης, Απόστολος Μπαρμπούλης, Αντώνης Νικολόπουλος, Κώστας Πολίτης. Σε έναν άλλο ορεινό αγώνα, το Foloi Trail Run, στο Δρυοδάσος της Φολόης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, θα αγωνιστεί την Κυριακή ο Βασίλης Ζαφειρίου.

Οι δράσεις του συλλόγου δεν σταματούν εδώ, αντίθετα προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα ομαδικές προπονήσεις, πεζοπορίες, και βέβαια αγώνες. Η προσεχής πεζοπορία θα γίνει στη διαδρομή Μυλοπόταμος-Λιμνιώνας-Λαμπινού, και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί long run στην πανέμορφη παραλιακή διαδρομή Βόλος - Άφησσος απόστασης περίπου 25 χιλιομέτρων, με εκκίνηση από τις Πλάκες στις 7.30 το πρωί. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή γίνεται επίσης με πρωτοβουλία μελών του συλλόγου προπόνηση 10 χιλιομέτρων με εκκίνηση από τις Πλάκες στις 19.30. Σύντομα θα οριστεί και trail προπόνηση στα Χάνια, στη διαδρομή του Καραμάνειου.

Η Γορίτσα, το μέρος που όποιος έχει επισκεφτεί τον Βόλο δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει πάει εκεί, θα φιλοξενήσει το 1ο Trail Run & MTB την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Στις 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο Ημί Βόλου, ο 6ο Volos Half Run ZeniΘ, σε μια ακόμη πιο βελτιωμένη και αξέχαστη διοργάνωση που θα προσφέρει 2.000 ευρώ στο Ορφανοτροφείο Βόλου χάρη στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου που καθιερώθηκε από πέρυσι οπότε το ίδιο ποσό παραδόθηκε στην Κιβωτό του Κόσμου Βόλου.

Παράλληλα άνοιξαν και οι εγγραφές από τις διοργανώσεις της Θεσσαλονίκης, έτσι ο ΣΔΥ Βόλου πραγματοποιεί ομαδικές εγγραφές στο κατάστημα Aspirina για το προσεχές διάστημα, για τους εξής αγώνες:

  • 14ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, Σαββατοκύριακο 19-20 Σεπτεμβρίου.
  • 9ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και παράλληλος αγώνας 5 χιλιομέτρων Σάββατο 17 Οκτωβρίου.
  • 15ος Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος Κυριακή 29 Νοεμβρίου.