ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο… πέντε μήνες μετά

Στον πρώτο αγώνα μετά τον περασμένο Μάρτιο, οι Βελεστινιώτες ηττήθηκαν σήμερα (14/8) με σκορ 1-0 στο Βελεστίνο από την Κ-19 της ΑΕΛ, στο παρθενικό φιλικό προετοιμασίας και για τις δύο ομάδες
Ποδόσφαιρο… πέντε μήνες μετά
Χτύπημα κόρνερ του Φούκη / Φωτογραφία: Αθλητικό Βαγόνι - Φοίβος Παπαγεωργίου

Με ένα γρήγορο (10’) γκολ του πρώην "κυανόλευκου" Σταμάτη, ο Ρήγας ηττήθηκε 1-0 από τα νεαρά παιδιά της ΑΕΛ του πολύ γνώριμου Μίλτου Ζιάκα, στο πρώτο covid – παιχνίδι της νέας εποχής.

Η επίσης νεανική ομάδα που προσπαθεί να "χτίσει" ο Κώστας Σταματίου έδειξε κάποια καλά στοιχεία στο πιο ζωηρό γενικά πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη και οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν αρκετές αλλαγές με τον ρυθμό να πέφτει.

Την φιλική αναμέτρηση, πρώτη για τον Ρήγα έπειτα από πέντε και πλέον μήνες και την πρόωρη διακοπή του πρωταθλήματος, παρακολούθησαν κάποιοι φίλαθλοι και συγγενείς.

Άποψη της κερκίδας στο Δημοτικό Στάδιο / Φωτογραφία: Φοίβος Παπαγεωργίου - Αθλητικό Βαγόνι

Με τη συπλήρωση 10 λεπτών, ο Σταμάτης άνοιξε το σκορ για τους Βυσσινί έπειτα από ωραίο συνδυασμό και αντίστοιχο τελείωμα. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Ρήγας απάντησε, χωρίς γκολ βέβαια, με τον Αντωνόπουλο να αποκρούει εντυπωσιακά προσπάθεια του Σουγκάρη με το αριστερό μέσα από την περιοχή. Στην επόμενη φάση κι ύστερα από ωραία εκδηλωμένη αντεπίθεση, ο Καραγιάννης «τσίμπησε» την μπάλα προ του τερματοφύλακα στο τετ  α τετ αλλά αμυντικός απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Ένα σουτ του Φούκη -είχε καλό "μοίρασμα" του παιχνιδιού- στο 23ο λεπτό έφυγε άουτ, με το «ψαλιδάκι» του Τζέλα στο 33’ να έχει την ίδια κατάληξη.

Και πάλι πάνω στη γραμμή σταμάτησε η προσπάθεια του Ρήγα να βάλει γκολ, σε προβολή του Ράπτη στο 37`. Στη συνέχει της φάσης ο Σουγκάρης σούταρε εκτός εστίας.

Όσον αφορά το δεύτερο μέρος, δεν υπάρχουν και πολλά να σημειώσουμε. Οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν, με τους πιτσιρικάδες της ΑΕΛ να βρίσκουν τις σημαντικότερες φάσεις, στο 73’ σε σουτ του Τζέλα που έφυγε μόλις άουτ και στο 78’ με κεφαλιά του Κυριτζάκη από κοντά με τη μπάλα να περνά εκτός εστίας.

Πλέον, αν όλα κυλήσουν ομαλά, το επόμενο φιλικό για τον Ρήγα, που μέτρησε και απουσίες σήμερα όπως αυτές του Αραμπατζή και του Κακάνη αλλά και νέα πρόσωπα όπως αυτό του στόπερ Ακριβούση που πιθανώς να αποκτηθεί, είναι προγραμματισμένο για τις 19 Αυγούστου απέναντι στον Διαγόρα.

Από την άλλη, η Κ-19 του Μίλτου Ζιάκα επιστρέφει στη Λάρισα ύστερα από την προετοιμασία της στην Μελιβοία και θα ετοιμαστεί για τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα υποδομών της Σούπερ Λιγκ.

Οι συνθέσεις:

Ρήγας Φεραίος: Σταμέλος, Χότζα, Σιαμέτης, Ράπτης, Σταματίου, Μπόλκας, Σουγκάρης, Γάρος, Φούκης, Καρκίτσιος, Καραγιάννης.

Αγωνίστηκαν και οι: Aκριβούσης, Μπομπότης, Κατσίκης, Σταματόπουλος, Κουσκουρίδας, Βαϊόπουλος, Ζατσάι, Κωνσταντέλλος, Κουκουτσέλος.

ΑΕΛ Κ-19: Αντωνόπουλος, Χατζής,  Αγγελούλης, Τερζής, Κερίμ, Τζέλα, Αετόπουλος, Μιλτιάδης, Δρόσος, Δράκος, Σταμάτης.

Αγωνίστηκαν και οι: Παπακωνσταντίνου, Λυγούρας, Μερσκούρης, Κούκος, Κορτσάρι, Τσατσελάρι, Κυριτζάκης.

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Τσίντζας, Κ. Αγγελόπουλος, Δ. Σακκάς.