ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγχαρητήρια σε αστυνομία και υπηρεσίες - Ακάλυπτες βάρδιες ασθενοφόρων

Στην επιβράβευση των αστυνομικών που συνέβαλαν καταλυτικά στον εντοπισμό της οικογένειας έπειτα από τροχαίο ατύχημα προχώρησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, Μιλτιάδης Αλεξάκης
Συγχαρητήρια σε αστυνομία και υπηρεσίες - Ακάλυπτες βάρδιες ασθενοφόρων

Εποχούμενη περιπολία αστυνομικών του Τμήματος Βελεστίνου με τη βοήθεια κατοίκου των Καναλίων εντόπισε υπό αντίξοες συνθήκες το αυτοκίνητο με τη 40χρονη μάνα και τα τρία παιδιά που αναζητούνταν αγωνιωδώς το βράδυ της Τρίτης μετά από τροχαίο ατύχημα στο Βόρειο Πήλιο και δεν ήταν δυνατό να εντοπιστούν, καθώς είχαν χαθεί σε δύσβατη περιοχή.

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής εξήρε τους αστυνομικούς του τμήματος Βελεστίνου αλλά και τις υπόλοιπες υπηρεσίες που συνέδραμαν:

"Οι αστυνομικοί, υπό την καθοδήγηση και τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων R/T της Διευθύνσεώς μας, καθώς και του αξιωματικού επόπτη -συντονιστή, ανταποκρίθηκαν στο καθήκον τους με υψηλό αίσθημα κοινωνικής και επαγγελματικής ευθύνης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επιτυχή και αποτελεσματική κατάληξη του περιστατικού.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στα πληρώματα των σταθμών Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. της Β΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, καθώς επίσης και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, για την άμεση κινητοποίησή τους. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται στην πράξη ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με αποτελεσματικότητα και αμεσότητα".

Παράλληλα, ο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του νομού Γιάννης Γατής, επισημάνει τις ελλείψεις σε προσωπικό και κατ` επέκταση τις ακάλυπτες βάρδιες ασθενοφόρων σε Κέντρα Υγείας του Νομού, ανάμεσά τους και αυτό του Βελεστίνου, με αφορμή το περιστατικό:

"Εχουμε επισημάνει τις ελλείψεις στο προσωπικό από χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν αναλαμβάνεται μέριμνα. Δεν είναι μόνο το προχθεσινό περιστατικό. Υπάρχουν παρόμοια σε Αργαλαστή, Ζαγορά, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο όπου τα Κέντρα Υγείας έχουν ακάλυπτες βάρδιες", τονίζει.

Αν εξαιρέσει κανείς το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, σε όλα τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας υπάρχουν κενά. "Αν δεν γίνουν μόνιμες προσλήψεις, θα συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα σε καθημερινή βάση. Μπορεί να είναι κενή η βάρδια των οδηγών το πρωί ή το απόγευμα ή το βράδυ ανάλογα με το πώς βγαίνει το πρόγραμμα. Εμείς ενημερώνουμε το ΕΚΑΒ Βόλου ώστε να γνωρίζει και ξέρουμε ότι ανταποκρίνεται. Ομως, σε πέντε λεπτά της ώρας μπορεί πραγματικά να χαθεί μία ανθρώπινη ζωή", επισημαίνει.

Το Σωματείο Εργαζομένων γίνεται καθημερινά αποδέκτης παραπόνων και διαμαρτυριών από κατοίκους. "Εμείς με όση δύναμη έχουμε ως Σωματείο καταγγέλλουμε το πρόβλημα και το φωνάζουμε. Ομως, εμείς τα λέμε, εμείς τα ακούμε", κατέληξε.

Διαβάστε αναλυτικά το φωτορεποτάζ στον Ταχυδρόμο ΕΔΩ.