ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βελτιώνεται ο δρόμος Βένετο - Κουλούρι

Την έγκριση για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ρήγα Φεραίου έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη βελτίωση του δρόμου από τον οικισμό Βένετου μέχρι την παραλία στη θέση "Κουλούρι", μήκους 2,2 χλμ
Βελτιώνεται ο δρόμος Βένετο - Κουλούρι
Εικόνα αρχείου

Το έργο είναι προϋπολογισμού 750.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τί περιλαμβάνει

Το έργο περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:

  • Διαπλάτυνση της οδού έτσι ώστε το μέσο πλάτος του οδοστρώματος να είναι 6,00μ και έρεισμα πλάτους 0,50μ ή επενδεδυμένη τάφρος. Κατασκευή τάφρου τριγωνικής διατομής για την απορροή των υδάτων.
  • Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου τριγωνικής διατομής σε όλο το μήκος του δρόμου.
  • Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού μήκους 40,00μ. 
  • Εργασίες οδοστρωσίας :κατασκευή υπόβασης μεταβλητού πάχους και βάσης πάχους 10,00 εκ.
  • Ασφαλτικές εργασίες: ασφαλτική προεπάλειψη και κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05 m με χρήση κοινής ασφάλτου.

"Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας, δρομολογούμε τις διαδικασίες για την υλοποίηση ενός χρήσιμου έργου για την ενίσχυση της ασφάλειας στο δρόμο από τον οικισμό του Βένετου μέχρι την παραλία στη θέση Κουλούρι", δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. "Συνεχίζουμε να μελετάμε, να χρηματοδοτούμε και να υλοποιούμε έργα που δίνουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης. Και προετοιμάζουμε το αύριο για να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότεροι κλυδωνισμοί στην κοινωνία και την οικονομία", προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Από Περιφέρεια Θεσσαλίας