ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη Μεϊκόπουλου στο Βελεστίνο

Ελλείψεις στις δημοτικές υπηρεσίες, δρομολογημένα και νέα έργα καθώς και περιβαλλοντικά θέματα απασχόλησαν τη συζήτηση στο Δημαρχείο, όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση του βουλευτή
Επίσκεψη Μεϊκόπουλου στο Βελεστίνο

Στο Βελεστίνο βρέθηκε σήμερα (27/7) ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του βουλευτή πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκαι ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Μαγνησίας της παράταξης "Η Θεσσαλία στην καρδιά μας" κ. Γεώργιος Ζώγας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών – Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Παπαρούνας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Γεώργιος Παπαδάμ, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ κ. Ιωάννης Κορώνας και ο εκπρόσωπος των παραγωγικών φορέων της περιοχής κ. Χαράλαμπος Αραμπατζής.

Επίκεντρο της συζήτησης με τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου

Αποτέλεσαν τα κενά του Δήμου σε προσωπικό στις τεχνικές, οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες, ενώ κρίσιμες είναι και οι ελλείψεις στις υπηρεσίες πρασίνου και καθαριότητας που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νασίκας, κάνουν το Δήμο να προσπαθεί διαρκώς "με σφιγμένο στομάχι" να αντεπεξέλθει στην απαιτητική καθημερινότητα μιας περιοχής με 15.000 κατοίκους.

Αναλυτικά, συζητήθηκαν ακόμα τα έργα του προγράμματος "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ" του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε στο Δήμο Ρήγα Φεραίου χρηματοδοτήσεις 19 εκατ. ευρώ με το Βουλευτή να ενημερώνεται για την εξέλιξη των έργων μεταξύ των οποίων το Αθλητικό Κέντρο στο Στεφανοβίκειο, το έργο αποχέτευσης Αερινού - Αγ. Γεωργίου, την Ανάπλαση του Σταδίου Βελεστίνου, τη ράμπα ΑΜΕΑ στο Καμάρι και τις παιδικές χαρές.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Εδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις του Δήμου Ρήγα Φεραίου σχετικά με τα εμβληματικά έργα στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δράσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση για τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας και του Κέντρου Τεκμηρίωσης "ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ", τονίζοντας τη σημασία της ενεργειακής αυτονομίας και την ανάγκη δημιουργίας χώρων αναψυχής και επισκεψιμότητας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Επιπλέον, επισημάνθηκαν τα σημαντικά ζητήματα της δημιουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Βελεστίνου και του νέου Δημαρχείου που θα στεγάσει επαρκώς και καταλλήλως τις υπηρεσίες του Δήμου Ρήγα Φεραίου δεδομένου ότι δεν είναι δυνατό να γίνουν επεκτάσεις και ουσιαστικές βελτιώσεις στο υφιστάμενο κτίριο.

Τέλος, ο κ. Μεϊκόπουλος και ο κ. Ζώγας μίλησαν για θέματα εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας, αλλά και περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής.