ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου"

Η ενημέρωση από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου - Έκκληση στους δημότες για καθαρισμό των οικοπέδων και συντήρηση των επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κτισμάτων
"Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου"

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η πολιτική προστασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα ανακύψει από έντονα καιρικά φαινόμενα αλλά και μέτρα πρόληψης για την καταστολή τυχόν πυρκαγιών λόγω της θερινής περιόδου σε όλη την έκταση του Δήμου και ιδιαιτέρως στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα ορίσθηκε ο κ. Δημήτρης Παλληκάρης του Βάϊου, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, ως άμισθος αντιδήμαρχος, από 1-7-2020 έως 31-12-2023, με αρμοδιότητες την εποπτεία και τον συντονισμό όλων των δράσεων που αφορούν την πολιτική προστασία του Δήμου και συγκεκριμένα την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών που συμβαίνουν στην περιοχή του Δήμου.

Ο κ. Παλληκάρης έως και σήμερα ήταν εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας του δήμου με γνώση και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Δημήτριος Παλληκάρης, δήλωσε σχετικά:

"Κύριο μέλημα και σκοπός μας, είναι η αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας του Δήμου μας. 5 χρόνια τώρα, προσπαθήσαμε με τα ήδη υπάρχοντα μέσα και τις αντίστοιχες εργολαβίες να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του Δήμου, σε ότι αφορά τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα. Λόγω της μεγάλης έκτασης του Δήμου (από Ελευθεροχώρι έως Κεραμίδι) και της ιδιαίτερης και διαφορετικής μορφολογίας του εδάφους, υπάρχει η ανάγκη για έργα τα οποία θα θωρακίσουν τις περιοχές του Δήμου τόσο από πλυμμηρικα φαινόμενα λόγω έντονων βροχοπτώσεων, όσο και έργων διάνοιξης-συντήρησης-καθαρισμού χαντακιών των αγροτικών και δασικών δρόμων για την εύκολη και άμεση πρόσβαση των οχημάτων του Δήμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μελέτη θα υποβληθεί στα συναρμόδια υπουργεία για χρηματοδότηση. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη οριοθέτησης και διευθέτησης των χειμάρρων και ρεμάτων των περιοχών του Δήμου μας πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στόχος μας είναι η απόκτηση οχήματος 4Χ4, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες της Υπηρεσίας της Πολιτικής Προστασίας για την άμεση επέμβαση σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Επίσης, προτεραιότητά μας αποτελεί η απόκτηση πολυμηχανήματος για την κοπή χόρτων και θάμνων, καθώς και τον αποχιονισμό των περιοχών ευθύνης του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Μέσω του προγράμματος Leader και σε συνεργασία με τον Δήμο Ζαγοράς πρόκειται να τοποθετηθεί στην περιοχή του ορεινού όγκου Κεραμιδί - Καναλίων -Κερασιάς σύστημα πυρανίχνευσης.

Από πλευράς Δήμου Ρήγα Φεραίου, υπάρχει πάντα ενημέρωση σε ότι αφορά τα καιρικά φαινόμενα και παρακαλούμε τους δημότες να ενημερώνονται και να ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις.

Για ακόμη μια φορά, κάνουμε έκκληση στους δημότες να μεριμνούν για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, τη συντήρηση των επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κτισμάτων που εγκυμονούν κινδύνους πυρκαγιάς, καθώς και υγειονομικούς κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών.

Δελτίο Τύπου Δήμου Ρήγα Φεραίου