ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο σεβασμός του περιβάλλοντος υπέρτατο δείγμα πολιτισμού

Συνεχίστηκαν οι δράσεις του Πολιστικού Συλλόγου Κερασιάς με στόχο την "ελάφρυνση" του περιβάλλοντος από άχρηστα αντικείμενα
Ο σεβασμός του περιβάλλοντος υπέρτατο δείγμα πολιτισμού

Το Σάββατο 18 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιωτών Πηλίου και σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας Κερασιάς, Γεώργιο Ζήση, η δεύτερη εξόρμηση καθαρισμού του περιβάλλοντος εντός και πέριξ της Κερασιάς.

Καθαρίστηκαν οι όχθες και η κοίτη του ποταμού Κερασιώτη μεταξύ των δύο γεφυριών, ο "Αβορός" και γενικότερα η περιοχή γύρω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ο κεντρικός δρόμος της Κερασιάς και ο δρόμος προς την Άνω Κερασιά μέχρι το "Πηγάδι".

Ο κύκλος έκλεισε ακολουθώντας τον δρόμο από το "Πηγάδι" προς την πλατεία. Εκεί καθαρίστηκε ο χώρος του Ηρώου.

Η προσπάθεια συλλογής των σκουπιδιών - με σκοπό την αισθητική αναβάθμιση του χωριού, αλλά και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων, των επισκεπτών και γενικότερα της κοινωνίας - θα συνεχιστεί. Προσεχώς θα διευρύνουμε τη δράση μας και σε άλλους τομείς. Ένας απ’ αυτούς είναι η αποκατάσταση - διάνοιξη των μονοπατιών που οδηγούν στα εξωκλήσια του χωριού.

Ελπίζουμε η προσπάθεια μας να γίνει αντιληπτή και εκτιμητέα. Άλλωστε ο σεβασμός του περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση μας, αλλά και υπέρτατο δείγμα πολιτισμού.

Η πρόεδρος
Παπαδημητροπούλου Ελένη